Schindler Szabolcs felmérte a fiatalok tudását a felkészülési mérkőzésen

2020. március 9. 12:03 | Hidvégi Dávid

Az eredmény mindig fontos, de ennek a mérkőzésnek más célja volt – fogalmazott a lilák vezetőedzője. A Békéscsaba 1912 Előre pénteken egy felkészülési mérkőzést játszott a DEAC együttese ellen, miután a Balmazújváros kizárását követően ellenfél nélkül maradt a labdarúgó NB II 27. fordulójában. A csabaiak szakmai stábja elsősorban az U19-es és a megyei első osztályú második csapat fiataljait nézte meg, hiszen az első csapat keretében tizenegy játékos is sérüléssel küzd.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – DEAC 2–3 (1–2)

Vezette: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland)

BÉKÉSCSABA: Ribánszki László – Polényi Gábor, Dávid Zoltán, Babinyecz Balázs, Zahorán Balázs – Bán Benedek, Lustyik Levente, Gránicz Patrik, Váradi Ádám – Kovács Ádám – Ilyés Tamás. Cserék: Uram János (szünetben), Lukács Raymond (sz.), Czvalinga Áron (sz.), Trecsula Máté (sz.), Gréczi Márton (sz.), Nikola Pantovic (60.), Kasik Ákos (60.), Hodonicki Márk (60.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

DEAC: Szabados István – Nagy Zoltán, Papp Ferenc, Soltész János – Balogh Krisztián, Spitzmüller István, Sándor Tamás (Kertész Tamás, 84.), Sigér Ákos, Rezes László – Bíró Péter, Urbin Péter (Krajcsó Krisztián, 71.). Cserék: Tóth Dániel (k), Kertész Tamás, Bucz Bence, Karikás Krisztián, Krajcsó Krisztián. Vezetőedző: Schön László

Gólszerzők: Nagy (15.), Rezes (büntető, 17.), Ilyés (22.), Gréczi (51.), illetve Sigér (67.)

 

A nevek megtévesztőek lehetnek, az ifjoncok nem kaptak saját mezt erre a találkozóra – (Fotó: behir.hu)

 

A felkészülési mérkőzést az NB III-as debreceni csapat kezdte jobban, hiszen még az első húsz percben kétgólos előnyre tettek szert a két korábbi DVSC-ben is megforduló játékos Spitzmüller István és Rezes László találataival, amelyre Ilyés Tamás szépítő gólja válaszolt. A szünetben 2-1-es vendég vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrész előtt alaposan felforgatta a csapatát Schindler Szabolcs, hiszen öt cserét hajtott végre, két olyan játékos is lehetőséget kapott, aki az utánpótlás csapatokban szerepel. Hat percnyi játék után Gréczi Márton egyenlített egy szépségdíjas találattal, majd a hazaiak vezetőedzője újabb három játékost küldött be. A mérkőzés végén a DEAC örülhetett a győzelemnek, hiszen a 67. percben Sigér Ákos révén megszerezte a győztes találatot.

 

A mérkőzés jó hangulatban, sérülés nélkül zajlott, sárga lapot sem kellett kiosztania a játékvezetőnek – (Fotó: behir.hu)

 

Így látták a főszereplők

 

Schindler Szabolcs: Az eredmény mindig nagyon fontos, de ennek az edzőmeccsnek más célja volt. A keretből tizenegy olyan játékosunk van, aki kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik, ami egy óriási szám. Ez az előző kemény hónap hozadéka. A másik oldalról megközelítve ez egy lehetőség volt több olyan fiatalnak, akik az U19-es keretben szerepelnek hétről hétre. Felmértem a tudásukat, megnéztem őket, szerintem közöttük is van olyan játékos, aki hamarosan bemutatkozhat. Az biztos, hogy a fiatal játékosoknak sokat kell még tanulniuk, hiszen teljesen más a felnőtt futball, mint az utánpótlás futball. Szoktatnunk kell kicsit a gyerekeket. Eddig is bátran nyúltam a fiatalokhoz, példaként említhetem Uram Jánost és Váradi Ádámot. Abszolút nem félek a fiataloktól.

 

Schindler Szabolcs figyeli fiatal játékosa teljesítményét – (Fotó: behir.hu)

 

Polényi Gábor: Kellett ez az edzőmérkőzés. Kilencven percet játszottam, így legalább nem estem ki a meccsritmusból, hiszen megszoktam, hogy vasárnap meccs van. Egy hosszabb pihenőre megyünk. Örülök, hogy feljöttek a fiatalok, mert ilyenkor kell megragadni nekik azt a lehetőséget, hogy az első csapatban is pályára lépjenek. Megmutathatták magukat a szakmai stábnak. Én személy szerint elégedett voltam velük, aztán hajrá, mert szerintem nem volt ez rossz teljesítmény a részükről. Jól megértettük egymást a pályán is, várom őket szeretettel!

 

Galéria

FEL