Elmaradnak a nyári rendezvények, idén nem lesz Csabai Nyár

2020. május 5. 11:07 | Mikóczy Erika

Májusban a Vitézi Játékok, nyáron pedig hosszú évek óta a Városházi Esték és a Csabai Nyár programsorozata színesítette, gazdagította az estéinket. A koronavírus azonban nemcsak a tavaszi, hanem a nyári terveket is átírja.

Mivel a járvány vége még nem látható, és csoportos rendezvények nem tarthatók, megkérdeztük Szarvas Pétert, Békéscsaba polgármesterét, hogy mi lesz például a Csabai Nyárral? A polgármester elmondta, hogy már március elején, a veszélyhelyzet kihirdetésekor egyeztetett a kulturális intézmények vezetőivel, akiket arra kért, hogy augusztus 20-áig ne kezdjenek szabadtéri tömegrendezvények szervezésébe. Kiemelte: ezt azért kellett megtennie – bármennyire is fájó lépés –, mert a szakemberek szerint a koronavírus-járvány több hónapig is eltarthat.  

Erre csak ráerősíttett, hogy múlt héten a kormány bejelentette: augusztus 15-éig ötszáz fő alatti rendezvények sem tarthatók meg.

– Emiatt Trianon 100. évfordulóján, június negyedikén elmarad a nemzeti összetartozás napi nagy megemlékezés, azt csak diszkréten tudjuk megtartani. De elmarad a Vitézi Játékok rendezvénye, a Streetball Fesztivál, a Városházi Esték és a Csabai Nyár programsorozata is. Amennyiben javul a helyzet, és a kormányrendeletek azt lehetővé teszik, akkor az önkormányzat a kulturális intézményeivel kész arra, hogy nagyon gyorsan, a rendelkezésre álló forrásokkal programokat szervezzünk – fogalmazott Szarvas Péter, hozzátéve: bíznak abban, hogy legalább augusztus 20-án, az államalapítás ünnepét már meg lehet tartani, és az élet addigra nagyjából visszatér a régi kerékvágásba.

További programok »

FEL