A Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. július 17. 11:54 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztusában megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

A kivitelezéssel, forgalomba-helyezési eljárással jelenleg érintett szakaszok: a Békéscsaba és Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

A Szabadkígyós és Békéscsaba szakaszon a kivitelezés befejeződött. Békéscsabáról, a Kerekegyházi úton haladva, az út végétől, a korábban elkészült szakasz folytatásaként a bányatavak felé, valamint Szabadkígyóson a Kastély utca felől Békéscsaba irányába a teljes szakasz elkészült. A forgalomba-helyezési eljárás folyamatban van. A forgalomba-helyezési eljárás lezárásáig mindenki csak saját felelősségére használhatja a létesítményt.

Ezúton jelezzük, hogy az elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságok ellenőrzését, a sebességmérést (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalombiztonságának védelme érdekében ellenőrzik.  

A Ligeti soron megvalósult a kerékpárút és a sétány építése, a Sikonyi út burkolat-felújítása és a kerékpáros nyom felfestése, az óvoda előtti parkoló építése és a padkarendezés. A forgalomba-helyezési eljárás folyamatban van. A forgalomba-helyezési eljárás lezárásáig mindenki csak saját felelőségére használhatja a létesítményt.

A projekt keretében elkészült kerékpárforgalmi létesítmények nyomvonalán közlekedési táblákat, valamint turisztikai információs táblákat helyezünk ki, amelyek készítése folyamatban van. Folyamatban van még térfigyelő kamerák elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt pálya), valamint a bányatavaknál lévő kilátó villámvédelmének a megoldása is.

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló, egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok) és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Korábban jeleztük, hogy a bányatavaknál lévő új kilátó megrongálódása, valamint a kerékpárjavító szerszámok eltűnése után a kihelyezett értékes, egyedi tervezésű 4 db padot és 2 db asztalt ismeretlenek eltulajdonították. Továbbra is kérjük, hogy aki valamilyen információval rendelkezik a bútorokat illetően, szíveskedjen jelezni a polgármesteri hivatalban. Ismételten kérjük Önöket, hogy vigyázzunk a környezetünkre, óvjuk közös értékeinket!

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL