Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. november 11. 10:18 | behir.hu

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek. A projekt keretében épült kerékpárforgalmi létesítmény forgalomba-helyezése valamennyi szakasz tekintetében megtörtént.

A Békéscsaba és Szabadkígyós között az elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságokat, a sebességet (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalombiztonságának védelme érdekében ellenőrzik.

A projekt keretében folyamatban van 6 térfigyelő kamera elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt-pálya). A bányatavaknál lévő kilátó villámvédelme elkészült.

A Wenckheim kerékpárút egyes szakaszain közvilágítás, térvilágítás létesül:
Lencsési út-Veszei kerékpárút külterületi szakaszán és a pósteleki sétányon közvilágítás; a pósteleki pumpa pályánál (Dirt) térvilágítás. A munkák előreláthatóan december közepére valósulnak meg. 

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló, egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok) és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Szarvas Péter: A következő ciklusban is Békéscsaba fejlődése a cél

Június 9-én lezajlott többek között a polgármester és a helyi önkormányzati képviselők választása. A névjegyzékben szereplő 46 772 választópolgár 56,69%-a, azaz 26 513 fő szavazott Békéscsabán. A voksolók 61,73%-a, azaz 16 951-en Szarvas Pétert választották polgármesternek, így októberben már a harmadik ciklusát kezdi polgármesterként. A városvezetőt az eredményekről és a további tervekről kérdeztük a 7.TV Aktuális című műsorában.
2024. június 23. 08:32
FEL