Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2022. december 10. 19:07 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek. A projektben épült kerékpárforgalmi létesítmény forgalomba-helyezése valamennyi szakasz tekintetében megtörtént.

A Békéscsaba-Szabadkígyós között az elkészült mezőgazdasági utat csak az út melletti ingatlanok tulajdonosai, a kerékpárosok, valamint a célforgalom (a területen munkát végző mezőgazdasági gépjárművek) használhatják. A behajtási jogosultságokat, a sebességet (30 km/órás sebességkorlátozás), a létesítmény helyes és jogszerű használatát a kerékpárosok forgalombiztonságának védelme érdekében ellenőrzik.

A projektben folyamatban van 6 térfigyelő kamera elhelyezése (bányatavak, Gerla – Wenckheim Károly tér, Póstelek – kronoszkóp, komplex fedett pihenő – Dirt-pálya). A bányatavaknál lévő kilátó villámvédelme elkészült.

Emellett a következő munkák megrendelésére került sor: Pósteleken és a Wenckheim Károly téren a locsolási lehetőség megteremtése; a  Wenckheim Károly téren a meglévő járdaburkolat felújítása;  Pósteleken a Dirt-pályánál a meglévő kerítés felújítása, nádszövettel borítása, valamint tájékoztató (kitérőt jelző) táblák kihelyezése a Szabadkígyós-Békéscsaba között megépült kerékpárforgalmi létesítmény mentén. A befejezési határidő 2023. április 30.

A Szabadkígyós és Békéscsaba közigazgatási határ –  Békéscsaba, Kígyósi út összekötő szakasz mellett fásításra is sor kerül. A fásítás során 300 darab pusztaszil telepítése fog megtörténni 2023 tavaszáig.  

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült, pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (kilátó, komplex fedett pihenőhelyek, padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros-kellékek épségére, tisztaságára vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

FEL