A végéhez közeledik a lelátó felújítása

2018. november 23. 17:01 | Szendi Rita

A végéhez közeledik a Kórház utcai stadion egyik lelátójának felújítása. A tervek szerint 2019 januárjában fejezik be lelátó burkolását és tetőszerkezet elhelyezését, ezt követően kezdődhetnek a különböző engedélyeztetések megszerzése.

 

 

Az új lelátó két korszerű, egy hazai és egy vendég öltözővel, valamint kondicionálóteremmel, szaunával és jacuzzival várja majd a sportolókat.

– Nagyon várjuk azt, hogy olyan körülmények között tudjunk készülni, ami a modern kornak megfelel. Emellett sokkal több olyan kiszolgáló helyiség lesz a lelátóban, amely a napi munkát könnyíti majd. A csapattagok nevében is mondhatom: már nagyon várjuk, hogy el tudjuk foglalni az új bázisunkat – összegzett kérdésünkre a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője, Boér Gábor.

Jelenleg a villanyszerelési munkálatok zajlanak az épületben. Számos helyiségben már befejeződött a padló burkolása, kialakították a vizesblokkokat és öltözőket, valamint elhelyezték a létesítményben a kazánokat is.

–  A tervek szerint tavasszal kezdődnek meg a stadion használatbavételi engedélyezésének folyamatai, különféle kötelezettségeknek kell megfelelniük mind a Magyar Labdarúgó Szövetség, mind a különböző hatóságok tekintetében. Bízunk abban, hogy a tavaszi szezon második felében már birtokba vehetik a sportolók és a szurkolók egyaránt az új lelátót – fogalmazott a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Kozma János, aki elmondta azt is, hogy a másik lelátó bontását csak azután kezdik meg, miután a jelenlegi munkálatok befejeződtek és a szurkolók is birtokba vehették az új lelátót.

További programok »

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL