Előre: A Kórház utca marad a hazai pálya

2018. január 12. 18:53 | Kovács Dávid

Tavasszal is a felújítás alatt álló Kórház utcai stadionban fogadja ellenfeleit a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. Erről a csütörtöki pályabejáráson döntött a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a hatósági szervek képviselőivel.

A téli szünet ellenére a Kórház utcában decemberben és januárban sem állt meg az élet. Az új lelátón zajló munkálatok mellett a létesítmény jelenleg is használható részét vizsgálták a biztonságtechnikai bejáráson.

- Minden félszezon előtt, nyáron és januárban az esetleges változások miatt kötelező megvizsgálni a pályát, hogy megfelel-e az előírásoknak. Az első szempont mindig a nézők biztonsága, mindenki ebből a szempontból nézi. A legfontosabb, hogy megfelelő-e a nézők kiszolgálása, gördülékeny-e a jegyértékesítés, a bejövetel, biztosítottak-e a menekülési útvonalak, megfelelő állapotban vannak-e a szociális helyiségek – emelte ki Kozma János, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke.

A mérkőzések megrendezésének nincs akadálya, azonban a jelenleg is használatban lévő lelátón a következő hetekben ki kell alakítani a kameraállások helyét az esetleges élő tévé-közvetítések miatt.

Az új lelátó építési munkálatai jelenleg belülről látványosabbak, habár most még nehezen felismerhető a hazai együttes öltözője. A kivitelező ezekben a napokban a gipszkartonfalakat állítja fel, de folyamatosan zajlanak a gépészeti- és elektromos szerelések is. Emellett jelentős lépésnek számít a padlófűtés kialakítása.

- A jó időre tekintettel gyakorlatilag tudunk külső munkákat végezni a létesítményen. Jelen pillanatban a tenisz klub felőli homlokzatot állványoztuk fel, a bádogozási, illetve a hőszigetelési munkákat helyeztük előtérbe – árulta el Szolga Krisztián építésvezető.

A következő hetek egyik leglátványosabb pontja a tetőszerkezet tartóvázának elhelyezése lesz. Kozma János igazgatósági elnök hangsúlyozta: a megvalósítás közben több változtatásra is szükség volt, így a tervek szerint júniusra készül el teljesen az új lelátó.

 

 

További programok »

FEL