Új szezon, javuló körülmények – Elkészült a Kórház utcai stadion lelátója

2019. július 19. 08:41 | Papp Ádám Sándor

Elkészült a Kórház utcai stadion lelátójának kivitelezése. A békéscsabai labdarúgó klub a biztonságtechnikai ellenőrzést követően megkapta a szükséges engedélyeket, így a másodosztályban szereplő csapat a 2019/2020-as szezonban is a megyeszékhelyen rendezheti hazai mérkőzéseit.

Szép számú szurkolótábor látogatott ki az Előre első hazai felkészülési mérkőzésére szerdán. A szimpatizánsok a Füzesgyarmat elleni találkozót már az új tribünről tekinthették meg. A Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: az új nézőteret közel 1,2 milliárd forintból építették át, amelynek belső terében többek között a csapatok és a játékvezetők öltözőit is kialakították.

– A régi ülőhelyeket lebontották és a helyére építették fel az új nézőteret. Ez most készült el, nagy örömünkre. Úgy néz ki, hogy az első bajnoki mérkőzésünket és a hazai találkozónkat is ezen a pályán játszhatjuk – tette hozzá Kozma János.

A lila-fehérek eközben már az új szezonra készülnek és eddig négy edzőmérkőzést játszottak. Schindler Szabolcs együttese az NB I-es Diósgyőrt és Debrecent, valamint a harmadosztályú Jászberényt is legyőzte, a szintén NB III-as Füzesgyarmattal pedig 2:2-es döntetlent játszott.

– A szakmai stáb ismertette az elvárásait és igyekszünk ezeket napról-napra elsajátítani, valamint minél jobban betartani. Az edzőmeccsek eredményeinek nem tulajdonítanék nagy jelentőséget, inkább a játékon és a terhelésen volt a hangsúly, illetve amiket a mester kért tőlünk, azt igyekeztünk betartani. Az eredmény a bajnokságban lesz fontos – hangsúlyozta Király Patrik, a Békéscsaba 1912 Előre játékosa.

A Békéscsaba új edzője elmondta, hogy több pozitívumot is látott a felkészülési mérkőzéseken, ugyanakkor hozzátette: akad még javítanivaló a bajnoki rajt előtt.

– Az építkezés elején járunk, az a célom, hogy a meglévő keretből, a rengeteg fiatal játékosból egy ütőképes, erős csapatot kovácsoljak. Rengeteg feladat vár ránk, hiszen sok a fiatal játékos, akiknek kevés mérkőzés van a lábában. A cél az, hogy több helyi, saját nevelésű játékost tudjunk beépíteni, akik meghatározó szereplők lehetnek az NB2-ben – fogalmazott Schindler Szabolcs, a csabaiak trénere.

A lila-fehérekre még két felkészülési mérkőzés vár a 2019/2020-as szezon kezdetéig. Az Előre az új idény első találkozóját a Tiszakécske együttese ellen a Kórház utcai stadionban vívja majd augusztus 4-én.

További programok »

Sport

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a BRSE

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.
2021. június 24. 17:25
FEL