Bejárták a labdarúgók az épülő új stadiont

2018. április 26. 14:09 | Papp Ádám Sándor

Tavaly márciusban kezdődött el az Békéscsaba 1912 Előre csapatának stadion felújítása. Azóta az épület 70 százaléka már megújult. Szerdán az első csapat és a szakmai stáb is megtekinthette, hogy milyen körülmények között fognak sportolni a jövőben.

 

 

A Kórház utcai stadion épülő új lelátóján kívül a játékos bejáró körüli terület is megújul. Az épülő - 2700 négyzetméteres - létesítményt Szolga Krisztián építésvezető mutatta meg a csabai labdarúgóknak.

Az épület földszintjén már kialakították az aulát, a hazai öltözőt, a vendégöltözőt, a játékvezetői öltözőt, a konditermet, az orvosi szobát, a vizesblokkokat. A szakemberek jelenleg a kialakított épületrészek burkolását végzik. Az építésvezető arról is beszélt, hogy egy közbenső szintet kellett megépíteniük, ahol az egyesület munkatársainak irodái lesznek.

 

 

-Gyakorlatilag a nézőtér az épület felett található, tehát a létesítmény teljes keresztmetszetében, szélességében nézőtér található. Ez a lelátó alulról teljesen beépült, itt a kondicionáló teremtől a szaunáig minden beépítésre került - fogalmazott Szolga Krisztián.

A lila-fehérek trénere bízik abban, hogy az új létesítmény a látogatottság növekedéséhez vezet majd.

-Ennek nagyon örülünk – mondhatom a csapat nevében is. Természetesen a színvonal kell, hogy drasztikusan emelkedjen, hiszen akkor fognak még többen kijönni a mérkőzéseinkre. De kell az is, hogy olyan körülmények fogadják őket, amelyek tényleg európai szintűek. Bízunk benne, hogy ez a szép létesítmény is hozzá fog járulni a sikeresebb szereplésünkhöz és az pedig hozzá fog járulni a nagyobb látogatottsághoz - emelte ki Boér Gábor.

 

 

A bejáráson az is elhangzott, hogy az épület átadása után kezdődhet majd el a külső Kórház utcai lelátó kivitelezése.

További programok »

FEL