Vasárnap folytathatják veretlenségi szériájukat a csabai focisták

2018. augusztus 10. 16:12 | Papp Ádám Sándor

Már a harmadik bajnoki mérkőzésére készül a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata, hiszen vasárnap a Cegléd együttese érkezik a Kórház utcai stadionba. A lilák két forduló után veretlenül állnak a bajnokságban, hiszen jelenleg 4 ponttal a tabella negyedik helyét foglalják el.

A lila fehér gárda jól kezdte a 2018/19-es szezont. A viharsarki együttes a Mosonmagyaróvár 3-0-s legyőzése után a tavalyi negyedik helyezett Budaörs otthonában harcolt ki 2-2-es döntetlent.

– Az első két meccsen a csapatjátékunk nagyon jó volt, a védekezés miatt elég kevés helyzetet tudtak ellenünk kidolgozni. Az is látszik, hogy a támadó-potenciál is megvan a csapaton belül, sok gólt rúgtunk. Az utolsó meccsen volt pár meccslabdánk is, amit kihagytunk, de ezekre oda kell figyelnünk és ugyan így kell folytatnunk – fogalmazott Urbin Péter, a Békéscsaba 1912 Előre játékosa.

 

 

Nem lesz könnyű a Cegléd ellen

A harmadik fordulóban a Cegléd csapata érkezik Békéscsabára. A Pest megyeiek kevésbé kezdték jól az új kiírást, ugyanis a Csákvárral szemben szerzett egy pont után hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedtek a Győrtől. A csabaiak vezetőedzője elmondta: a mérkőzésen az a céljuk, hogy minél hamarabb megszerezzék a vezetést, majd irányítsák a játékot. Boér Gábor azt is elárulta: amennyiben nem sikerül előnyt szerezni, fel kell készülniük arra, hogy ellenfelük felállt védelemmel várja majd a csabai ostromokat.

– Nagyon nehéz meccsre számítok. Olyan csapat érkezik hozzánk, amely jól védekezik a mérkőzéseken. Nagyon stabilak tudnak lenni, főleg akkor, ha az elején nem tudunk vezetést szerezni. A célunk az, hogy minél gyorsabban megszerezzük a vezetést jelentő találatot, onnan  könnyebb játszani, ezt láttuk az előző hazai mérkőzésünkön is. Fel kell készülnünk arra is, hogy ez nem sikerül – emelte ki a csabaiak vezetőedzője.

 

A Pest megyeiek legutóbb 2016-ban győztek az Előre ellen, azóta azonban mindhárom találkozó a viharsarki együttes győzelmével zárult. A két gárda bajnoki összecsapása vasárnap 19 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

További programok »

Sport

Előre: Hanyecz János visszavonul, új kapusedzője lesz a csapatnak

Egy legenda búcsúzik, hiszen Hanyecz János kapusedző visszavonul a profi labdarúgástól. Az Előre-családot azonban nem hagyja el teljesen, hiszen a békéscsabai utánpótlás-nevelésből továbbra is kiveszi majd részét. A mindig vidám, poénoktól, ugratásoktól és elementáris beszólásoktól egyáltalán nem mentes Jani-bácsit kérdezték az emlékeiről és a döntése hátteréről.
2020. június 5. 18:41
FEL