Labdarúgás: Értékes csabai döntetlen a Budaörs ellen

2018. augusztus 5. 19:58 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre 2-2-es döntetlent ért el a Budaörssel szemben Tatabányán a labdarúgó NB II 2. fordulójában.

Az első félórában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az utolsó passzokba rendre hibák csúsztak - írja beszámolójában a csabai klub hivatalos oldala. A gólcsendet, egy sarokrúgást követően Szélpál Norbert törte meg a 32. percben, megszerezve a vendégek vezető találatát (0-1). A nyílt sisakos focit csak az időjárás tette kellemetlenebbé mindkét együttes számára, hiszen mennydörgés, villámlás és özönvízszerű esőzés zúdult Tatabányára – félő volt, hogy a játékvezető idő előtt véget vet a találkozónak. Nem így történt és a hajrában Sajbán Máté találatával egalizált a Budaörs (1-1). A félidő slusszpoénját Szatmári István villantotta, amikor a hosszabbítás első percében kilőtte a hazai kapu hosszú sarkát, visszaszerezve a csabai vezetést (1-2).

A félidőben cseréltek a hazaiak, Végh Gábor helyett Fodor Dániel kapott lehetőséget. A második játékrészben ott folytatta az Előre, ahol pár perccel azelőtt abbahagyta, előbb Viczián hagyott ki ajtó-ablak helyzetet, majd ismét Szatmári előtt adódott lehetőség, valamint az 53. percben Gránicz bombája csattant a felső lécen. A kimaradt ziccerek azonban megbosszulták magukat, hiszen az 57. percben Czvitkovics szabadrúgására Fodor Dániel helyezkedett jól és egyenlítette ki újból az eredményt, 2-2. A 82. percben Szalai még egy hatalmas kapufával borzolta a kedélyeket, de ez eredmény már nem változott.

Ilyen módon folytatódott a két együttes már hagyományosnak nevezhető pontosztozkodása.

Boér Gábor: – Mindent egybevetve igen értékes egy pontot hoztunk el a mai napon, egy nagyon korszerű és bátor futballt játszó ellenfél otthonából – amely a véleményem szerint az osztály egyik legjobb csapata. Emellett kettős érzések vannak bennem, hiszen voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor eldönthettük volna javunkra a három pont sorsát – hiszen több lehetőségünk is kimaradt. Ugyanakkor voltak a meccsnek olyan részei, amikor az ellenfél fölénk kerekedett, így összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Örülök, hogy volt tartásunk és felvettük az ellenfél ritmusát és remélem tudjuk folytatni a fejlődést. Nagyon sok munka vár még ránk, de úgy érzem jó úton haladunk. Taktikai szempontból voltak hibáink, de nagyot küzdöttek a srácok és a szívük a helyén volt. Egy kis szerencsével megszerezhettük volna a győzelmet, de jól van ez így, hiszen ha elvesztettük volna a mérkőzést, az rosszul esett volna mindenkinek – csak dicsérni tudok mindenkit – a hibákat pedig kijavítjuk, hisz ez a dolgunk.

 

További programok »

FEL