Labdarúgás: Schindler Szabolcs csodacseréje döntött - galériával

2019. november 3. 17:06 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre győztes gólját Gréczi Márton szerezte beállása után pár másodperccel. A lilák 1-0-ra verték a Budaörsöt.

Schindler Szabolcsnak továbbra is sok sérültet kellett pótolnia, így nagy variációs lehetőségek nem voltak a csabai edző kezében. A vendégek sem érkeztek bombaformában a mérkőzésre, mindössze egy hellyel álltak a viharsarkiak előtt. Ugyanakkor megtörték hosszú nyeretlenségi sorozatukat, hiszen a Soroksár 3-0-s legyőzésével abszolválták az előző bajnoki fordulót.

A Békéscsaba kezdett jobban, az 5. percben Máris Dominik került óriási ziccerbe, hiszen egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, végül rosszul döntött és a jobb alsó sarok mellé lőtt. A vendégek Szabó Levente révén kerültek a helyzetbe a 8. percben, de pár pillanattal később Kovács Ádám is betalálhatott volna a másik oldalon. A jó kezdés után sok hibával játszottak a csapatok, a Budaörs egy kicsit többet birtokolta a labdát, de ez csak meddő mezőnyfölényt hozott magával. 

Mindkét oldalon cseréltek a mesterek a szünetben, a hazaiaknál Hursán György, a vendégeknél Bakos Szabolcs nem jött ki a folytatásra. A játékrész elején a vendégek brazil szármzású játékosa, Marques-Airosa tesztelte Ribánszki képességeit. A legfontosabb pillanatok egy órát követően érkeztek: Bidzilya sérült meg, így nem a beállásra készülődő Váradi, hanem Gréczi Márton léphetett pályára a 63. percben. A 19 éves támadó pár másodperccel később már kapura is tört és pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve első bajnoki gólját csabai színekben (1-0). A folytatásban a vendégeknek kellett támadni az egyenlítésért, a hazaiaak inkább egy-egy ellentámadással készültek, illetve a labda megtartására törekedtek. A Budaörs a 92. percben rontotta el a legnagyobb helyzetet: egy nagy kapu előtti kavarodás után Kékesi Alexander került ziccerbe, aki ugyan Ribánszki mellett elgurította a labdát, de Szalai Dániel a gólvonalról tisztázott, így megmentette csapatát a góltól.

A Békéscsaba 1-0-ra győzött és hat nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötte be újra a három bajnoki pontot. A lilák ezzel a sikerrel távolodtak a kieső zónától és a hétközben a Dorog ellen, idegenben újabb fontos mérkőzésen lépnek majd pályára.

A Budörs elleni találkozó legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják. A teljes mérkőzést ezt követően 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Galéria

FEL