Labdarúgás: Értékes lehet a csabai pont a Budaörs otthonából

2018. május 13. 19:35 | Kovács Dávid

A tavasszal remeklő Budaörs otthonában 1-1-es döntetlent ért el a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II 35. fordulójában.

Nem kezdődött túl jól a Békéscsaba számára a mérkőzés, hiszen rögtön az elején Gránicz hagyott ki egy hatalmas ziccert, a 4. percben viszont Lengyel Béla nem hibázott és góljával megszerezte a vezetést a hazai együttes - írja beszámolójában a csabai klub hivatalos oldala (1-0). Gyorsan jött azonban a válasz a 12. percben Birtalan beadása után Szatmári István talált a kapuba (1-1). A továbbiakban sem lankadt az iram és a 17. percben Medgyes cselezte magát a tizenhatos előterébe, lövése azonban elkerülte Ribánszki kapuját. Négy perccel később ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség, Tányéros térdéről pattant a kapufára a labda.  Az első félóra után újabb kapufa borzolta a kedélyeket, amikor Pethő kapáslövése pattant ki a lécről az alapvonalon túlra. Megelégelte a hazai támadásokat az Előre és a következő percekben átvette a játék irányítását. Szatmári lövőkedve nem múlt el és a 37. percben ismét eleresztett egyet, próbálkozása azonban nem adott munkát Demjén kapusnak. A félidő vége előtt még Pethő próbálkozott egy betöréssel, de nem járt eredménnyel.

A második játékrész elején megpróbált újra támadólag fellépni a hazai együttes, de a csabai védelem jól állta a sarat. Az 55. percben Szatmári húszméteres lövése ment pár centivel a bal kapufa mellé, majd szinte a fordulásból Sajbán Miklós tornáztatta Ribánszkit, aki bravúrral védett. A 70. percben ismét Ribánszkinak kellett bravúrt bemutatnia, amikor Fodor próbálkozott egymás után kétszer is. A 78. minutumban újra a csabai kapus pillanatai következtek, előbb Pethő fejese csattant a felső lécen, majd Fodor és Sajbán lövését is hárítania kellett. A 83. percben Birtalan előtt kínálkozott lehetőség, lövését azonban Demjén semlegesítette. A három perc hosszabbításban sem változott az eredmény, így a mérkőző feleknek meg kellett elégedniük a pontosztozkodással.

A Békéscsaba a nyíregyháziak veresége után megerősítette harmadik helyét a táblázaton. A két együttes egy hét múlva a Kórház utcában találkozik, így egymás között dönthetik el a bajnoki bronzérem sorsát.

 

További programok »

Sport

Röplabda: felkészülési tornán tesztel a BRSE

Felkészülési tornán vesz részt hétvégén a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata Kaposváron. A csabai lányok a házigazda mellett a címvédő Vasas Óbuda együttese ellen tesztelhetnek a bajnoki szezon kezdete előtt.
2020. szeptember 17. 15:27
FEL