Labdarúgás: Sikeres csabai évzáró

2018. december 16. 16:24 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre csapata 2-0-ra verte a Budaörsöt a labdarúgó NB II 21. fordulójában.     A lilák több hiányzóval várták az év utolsó mérkőzését: Gránicz Patrik, Szalai Dániel és Szélpál Norbert sérülés, míg Ribánszki László és Nagy Sándor eltiltás…

A Békéscsaba 1912 Előre csapata 2-0-ra verte a Budaörsöt a labdarúgó NB II 21. fordulójában.

 

 

A lilák több hiányzóval várták az év utolsó mérkőzését: Gránicz Patrik, Szalai Dániel és Szélpál Norbert sérülés, míg Ribánszki László és Nagy Sándor eltiltás miatt nem állt Boér Gábor rendelkezésére. A kaput ezúttal a 17 esztendős Uram János védte, a 18 éves Máris Dominik pedig a középpályán kapott helyet.

A két csapat között egy hely és két pont volt a tabellán, a hazaiak csak egy győzelemmel előzhettek. A meccset azonban a Budaörs kezdte jobban Sajbán Máté révén, de Uram mindkétszer a helyén volt. Hó ugyan nem borította a pályát, de a talaj mély volt, így nehezen alakult ki folyamatos játék. Az első félidő legnagyobb lehetőségét Máris hagyta ki egy kiugratás után hosszan tolta meg a labdát, így Demjén Patrik kiléphetett a kapujából, így útját állta a kísérletnek.

A fordulás után alig telt el pár másodperc, megint Máris került nagy helyzetbe, de megint jól helyezkedett a vendég kapus, így nem született gól. Ezt követően a budaörsiek vették át az irányítást és kétszer is közel álltak a vezető találathoz. Az 53. percben Csiki Norbert lőtt fölé mintegy 12 méterről óriási helyzetben. Az 56. percben Viczián Ádám buktatta a tizenhatoson belül Fejős Áront a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Czvitkovics Péter állt oda, aki azonban fölé bombázta a labdát. A nagy budaörsi lehetőségek után a Békéscsaba szerzett vezetést. A 72. percben egy baloldali beadás után Vincze Ádám szabálytalankodott Sinan Sinanoviccsal szemben, aki ugyan gólt fejelt, de a játékvezető nem adta meg a gólt, hanem tizenegyest adott. A büntetőt Urbin Péter lőtte a kapu bal oldalába (1-0). A meccs négy perccel később végleg eldőlt, amikor Szatmári István lépett ki a védők közül és pontosan lőtt a bal alsó sarokba. A támadó tizedik gólját szerezte a bajnokságban (2-0).

A hajrában már nem változott az eredmény, így a Békéscsaba 2-0-ra győzött, megelőzte legyőzött riválisát és a 4. helyen tölti a téli szünetet.

A Békéscsaba-Budaörs mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a találkozót felvételről keden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL