Zsóri Dániel a másodosztályú Budaörsön folytatja

2020. január 27. 10:16 | Hidvégi Dávid

A békéscsabai nevelésű játékos kölcsönbe kerül az NB II-ben szereplő Budaörshöz, amely jelenleg a 12. helyen áll a bajnokságban. Zsóri Dániel egy érdekes szerződés részeként került a fővárosba, hiszen tavasszal adott esetben az első osztályú MOL Fehérvár FC-ben is pályára léphet.

A MOL Fehérvár FC 2019 augusztusában egy olyan kooperációs szerződést kötött a Budaörs SC-vel, amely értelmében a 21 éven aluli játékosaik pályára léphetnek az NB II-es együttesben – számolt be a székesfehérváriak hivatalos honlapja. Ezek a játékosok kettős igazolással rendelkeznek, mint ahogyan a békéscsabai nevelésű, Puskás-díjas Zsóri Dániel is, így ha a Vidi első csapata nem számít játékára, akkor tavasszal pályára léphet a budapesti együttesben.

– Zsóri Dániel továbbra is a Fehérvár FC első keretéhez tartozik, számítunk rá, természetesen az első csapattal is edz, azonban úgy ítéltük meg, hogy amennyiben nincs meg a megfelelő meccsszáma, akkor a rendszeres játéklehetőség miatt lehetősége lesz kooperációs partnerünknél, a Budaörsnél is pályára lépni. Mindez azt jelenti, hogy tavasszal nemcsak Joan Carrillo, hanem adott esetben Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója is számíthat Dani játékára. Fiatal játékosunk további fejlődése érdekében ez a legmegfelelőbb döntés – nyilatkozta Kovács Zoltán, a Vidi sportigazgatója.

A Békéscsaba 1912 Előre korábbi játékosa vasárnap már egy felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a Ferencváros ellen, amely összecsapáson rögtön góllal debütált a Budaörs színeiben. Az első NB I-es találatát is a Fradi ellen szerezte, amely ollózása akkor Puskás Ferenc-díjat ért. Zsóri Dániel nyáron a Debreceni VSC csapatától igazolt a bajnokesélyes székesfehérváriakhoz.

 

További programok »

Sport

A Debrecen nyolc góllal nyerte a keleti rangadót Békéscsabán - galériával

Ezúttal sem sikerült győznie a Békéscsaba Előre NKSE csapatának a női kézilabda NB I-ben, miután a Debreceni VSC könnyedén vitte el a két pontot a városi sportcsarnokból. A DVSC-t nem zavarta meg, hogy ezúttal nem lehettek nézők az arénában és magabiztos győzelmet aratott a lilákkal szemben.
2020. február 22. 21:20
FEL