Hazatért a Puskás-díj - A békéscsabai nevelésű Zsóri Dániel győzött

2019. szeptember 24. 19:05 | Kovács Dávid

Zsóri Dániel személyében magyar játékos nyerte az év legszebb góljának járó Puskás díjat. A MOL FC Fehérvár játékosa még a Debrecen színeiben szerezte azt a találatot, amelyért kiérdemelte az elismerést. A 18 éves játékos 2011 és 2016 között a Békéscsabán nevelkedett.

A 18 éves játékos még februárban szerezte a díjat hozó gólt. Zsóri Dániel a találat előtt tíz perccel lépett pályára élete első NB I-es mérkőzésén és a találkozó hosszabbításában ollózó mozdulattal döntötte el a három bajnoki pont sorsát a Ferencváros ellen.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség augusztus közepén hozta nyilvánosságra, hogy melyik tíz gól közül választja ki a Puskás-díj tízedik győztesét. Ezt követően a szurkolók szavazatai döntöttek arról, hogy melyik három találat kerül be a döntőbe. A fináléban a FIFA legendák szakértői bizottsága választotta ki a nyertest. Ellenfelei a kolumbiai Juan Quintero (River Plate) és az argentin Lionel Messi (Barcelona) voltak. A milánói Scalában rendezett díjátadón a korábbi kiváló Chelsea középpályás, Michael Essien mondta ki a magyar játékos nevét.

- Óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díjat első magyarként én vehettem át. Köszönöm a családomnak, a hozzám közel állóknak, a klubjaimnak, edzőimnek és csapattársaimnak, akik segítettek, hogy elnyerjem ezt a díjat. Viszont az utamnak nagyon az elején járok, és nagyon sok dolgot kell még tennem - idézi a fehérvári klub hivatalos oldala a nyertes színpadon elhangzott gondolatait.

 

A gyakorlás meghozta az eredményt

 

Zsóri Dániel az Arad megyei Simonyfalván született, majd 10 évesen került Békéscsabára, ahol az UFC-ben, illetve a labdarúgó akadémia színeiben öt éven keresztül nevelkedett. Korábbi edzője, Kovács Tibor elmondta, hogy Dani már gyerekként is sokat gyakorolta az ollózást.

- Történelmi gólt rúgtál! - ezt a mondatot írta korábbi edzője a fiatal tehetségnek egyből a díjat hozó gól után. Felidézte, hogy már akkor tátott szájjal figyelte a játékos kiforrott cseleit. Kovács Tibor elmondta, hogy nehéz volt együtt dolgozni a játékossal az öntörvényűsége miatt, sokszor mérkőzés közben is próbálkozott ollózással, gyakran „elrontotta” a csapatjátékot, de az élet végül úgy hozta, hogy egy ilyen mozdulat hozta meg az elismerést.

 

 

További programok »

FEL