A legjobbak között a BSZC Légi és Gépipari Képzőközpontja

2023. január 30. 17:05 | Csiffáry Zsuzsanna

Még egy hónapig jelentkezhetnek azok a diákok, akik valamilyen szakképzésben szeretnének részt venni. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Légi és Gépipari Képzőközpontjában jelenleg is zajlik az oktatás. A Kétegyházi úton található, európai vetületben is ritkaságnak tekinthető központban jártunk, ahol Mucsi Balázs, az intézmény főigazgatója adott tájékoztatást a komplexumban elsajátítható szakmákról.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, hogy az állandó fejlődés nélkülözhetetlen a minőségi oktatás területén. A megfelelő minőségű képzéshez elengedhetetlen a jó oktatási infrastruktúra, ebben pedig több szempontból is kimagasló helyzetben van az intézmény.

Mucsi Balázs korábban elmondta, hogy tavaly adták át a légi- és gépipari képzőközpontot a Kétegyházi úton, ahol további bővítéseket terveznek, de jelenleg Békéscsabán van Európa legmodernebb nyomdaipari képzőközpontja is. Hozzátette: ezek a nagy beruházások rendkívül népszerűvé teszik a kapcsolódó képzéseket.  

– A Légi és Gépipari Képzőközpont nagy büszkeségünk. A gép- és fémiparon belül akár az összeszerelő gyártó sor területén a légipar a legmagasabb szint. A mi intézményünket, illetve az oktatáshoz szükséges képzőhelyünket a független légiipari minősítő a legjobbra értékelte – emelte ki Mucsi Balázs. 

A felsőoktatási intézményekkel való együttműködés a Békéscsabai Szakképzési Centrum számára kiemelt fontosságú terület, különösen a technikusi, okleveles technikusi képzés esetében. A Gál Ferenc Egyetemmel régóta kitűnő a viszony, azonban a Szegedi Tudományegyetemhez is sok szálon kötődik az intézmény, emellett a Pécsi Tudományegyetem, a kecskeméti Neumann János vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is kiemelt együttműködő partnernek számít. A főigazgató szerint ez a kör folyamatosan bővül, tájékoztatott korábban. ­

Galéria

Jellemzően technikusokat, de a szakképző évfolyamokon is képzünk diákokat. De az együttműködésünknek köszönhetően nemcsak a nappalis diákokat várjuk ide, hanem azokat a felnőtteket, akik képzik, átképzik magukat, akiknek célkurzusokat is tartunk. A  gépipar,  mintegy zászlóshajónak felel meg a gazdasági ágazatban. Ezen az ágazaton belül több egyetem is megkeresett minket. Közös munkákban és fejlesztésekben mérnök hallgatók oktatásában együtt kívánunk valódi életpályát nyújtani – hangsúlyozta Mucsi Balázs. 

A szimulációs termeink jól felszereltek, és bátran mondhatom, hogy az országban sehol nem található ilyen fejlettségi szintű oktatási tér,  sőt az egyetemek felkészültségi fokát is felülmúlják – nyomatékosította gondolatait a főigazgató. 

Az intézmény célja alapvetően az, hogy a tanulók az egyes cégeknél szerezzenek gyakorlatot. Nyolcadik osztály után, ha belekezdenek egy technikusi képzésbe, két év múlva az alapvizsga teljesítését követően elmehetnek a vállalkozásokhoz dolgozni. 

További programok »

Gazdaság

Zöldítés és fiatalítás – agrárfórumot tartottak Biharugrán

5400 milliárd forint érkezik a következő öt évben a magyar gazdákhoz – fogalmazott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke csütörtökön, a Biharugrán rendezett agrárfórumon. Az eseményen többek között szó esett az aktuális agrárpolitikai kérdésekről és adójogi változásokról is.
2023. március 31. 08:44
FEL