Zalai Mihály: A legértékesebb ajándék a szeretetben együtt töltött idő

 

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke a behir portálon keresztül is békés boldog ünnepeket kíván. Az alábbiakban az ő ünnepi gondolatait olvashatják:

 

Az ünnepvárás időszaka után beköszöntött a varázslatos karácsony, amikor Jézus születését ünnepeljük.

Ilyenkor körbeüljük szeretteinkkel az ünnepi asztalt, kifejezzük irántuk érzett szeretetünket. Elvarázsol bennünket az ünneplőbe öltözött fenyőfa, az ajándékokat bontogató gyermekek örömteli kacaja. Átéljük az ünnep varázsát, magunkba szippantjuk a fahéjas mézeskalács, a pislákoló gyertya, a díszes fenyőfa illatát, és jó érzéssel nézünk végig szeretteinken, fürkésszük tekintetüket, vajon mennyire sikerült örömet szereznünk a kiválasztott ajándékkal.

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a legszebb és legértékesebb ajándék a figyelem, amellyel feléjük fordulunk, a szeretetben együtt töltött idő, az öröm, ami elraktározható, amiből egész évben töltekezhetünk. Ezekben a napokban döbbenünk rá, mennyire nagy szükségünk van a családunkra, barátainkra, és tudatosul bennünk, hogy a legnagyobb adható és kapható érték a világon az emberi jóság.

Bár a karácsony a szeretet, az ajándékozás, az adakozás ünnepe, nem szabad elfelejtenünk, hogy nagylelkűségünk nem az ajándék méretében és árában mutatkozik meg, hanem abban, hogy milyen figyelemmel, gonddal és szeretettel választjuk ki az ajándékot, és mekkora szívvel adjuk át szerettünknek.

A karácsony ünnepe boldogsággal árasztja el dolgos mindennapjainkat, amikor lehetőségünk van megállni, visszatekinteni, értékelni és következtetéseket levonni. Rohanó világunkban egy nyugvó kis sziget, amit igyekszünk egész évben megőrizni, abból merítve erőt, ha gyöngülünk.

Kívánok Mindannyiuknak áldott, békés és szeretetben gazdag ünnepeket és eredményes új esztendőt!

 

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

 

Megosztás:

Címke: , ,