Vérgáz analizátorok érkeztek az orosházi kórházba

2021. május 11. 16:47 | behir

Összesen négy darab Radiometer ABL90 FLEX PLUS vérgáz ionanalizátor érkezett az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetbe. Az új eszközök használatával jelentősen lerövidül a diagnosztizálás folyamata.

A készülék egy kevéske levett vérből határozza meg a páciens oxigén-, sav-bázis-, metabolit- és elektrolit paramétereit. Mivel a működtetésük nem igényel laboratóriumi hátteret, így a levett vérminta a vérvétel után közvetlen a beteg közelében elhelyezett készülékbe kerül és alig egy perc után már nyomtatásban láthatók a mért és a számított paraméterek.

Ezzel jelentősen felgyorsul a diagnosztizálás folyamata, így a beteg hamarabb kaphatja meg az állapota stabilizálásához, illetve javulásához szükséges beavatkozásokat, gyógyszereket.

Az analizátorok az intenzív osztályokra, a Covid betegeket ellátó non invazív lélegeztetési egységbe és a Sürgősségi Betegellátó Osztályra kerültek.

Az új eszközöket állami beszerzés részeként, a koronavírus-világjárvány elleni védekezés kapcsán az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosította.

 

További programok »

FEL