Megszületett a 200. baba 2022-ben

2022. július 22. 08:10 | behir.hu

Anyukája születésnapjára időzítette világrajövetelét Czékmán István és Balda Anita kislánya, Vanda Lia, aki a 200. baba lett az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán 2022-ben.

– A testvérei nem voltak ennyire csendesek, de ő nagyon nyugodt, eszik, alszik, hagy engem is pihenni – mondja Balda Anita, miközben kislányát tartja a kezében. 

Czékmán Vanda Lia 2022. július 15-én 51 centiméterrel és 3900 grammal született az orosházi kórházban, éppen anyukája születésnapján, úgyhogy mostantól ez a nap dupla ünnep lesz a békéssámsoni családban.

Fotó: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

– A várandósság alatt nem volt semmilyen komplikáció és a szülés is rendben zajlott természetes úton dr. Huhn Lajos főorvos vezetésével. Nagyon várom, hogy hazamenjünk, hiszen a 12 és a 4 éves lányom, valamint a 9 éves fiam már tűkön ül otthon, hogy mikor láthatják a hugit. A nagyobbak már jó előre megígérték, hogy segítenek az otthoni munkában, de azért erre kíváncsi leszek – teszi hozzá nevetve.

A szokásoknak megfelelően a család 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét az Orosháza, Könd utca 14. szám alatt található Margaréta Babaáruház tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

A babának és az anyukának jó egészséget, a családnak pedig sok örömet és boldogságot kívánunk! 

Forrás: Dr. László Elek Kórház Orosháza

További programok »

FEL