Vannak még barátaid az általánosból, Vizsó?

2020. június 15. 08:15 | Such Tamás

A minap egy hasonlatos című posztot olvastam az egyik közösségi oldalon. Nyilván a Vizsó (a csabai Vizsnyiczai tesókat hívom így) szó nem volt benne. De mire észbe kaptam, a bejegyzés eltűnt. Majd rájöttem, hogy az általános osztályomból kábé egy embernek, még pedig Kaposvári Lacinak van meg a száma. Mondhatni, szép…

Azt már korábban észrevettem, hogy az általános után, akik másik suliba mentek – azaz nem ültek még négy évet egymás mellett a padban – jelenleg sokkal jobb kapcsolatban vannak egymással, mint az egy osztályban továbbtanulók. Lefordítva, amíg a nyolcadikban volt két jó barát, s mondjuk a Rózsában is egy osztályba mentek, ma már szinte szóba sem állnak egymással; de így van a Közgébe jelentkezett néhány leány osztálytársammal is. (Persze a jelenlévők kivételek.)

Mindezzel kapcsolatban néhány ismerősömnek azt a kérdést tettem fel, hogy „Kedves Laci/Melcsi/Zumba/Guga stb. tartanak még az általános iskolai barátságaid?”.

Kaposvári László (a Sigma zenekar hagyatékának egyik ápolója): Persze! (És séróból sorolja a neveket.) Balda Marcsinak, Pimiller Ritának, Nagy Iminek meg van a száma. Orvos Ildi, Gyurkó Judit, Váczi Edina Tóth Laci. Milyó Jancsi, Felegyi Jani, Blahut Csabi fent van a Facebookon. Vidovenyecz Misi egy kutat visz, Malatyinszki Gyöngyi autóoktató, vele szinte naponta találkozom; Szász Jutkának, Botos Erának nincs meg az elérhetősége.

 

Mikó Melinda

Mikó Melinda

 

Mikó Melinda (jelenleg két állás között van): Nem. (Kedves Melinda, köszönjük, a bő, meggyőző választ!) Majd hozzáteszi, amúgy a gimiből igen… de az is inkább haverság. Örülök, ha találkozunk, de nem keressük egymást. Ilyen nehéz a népszerű rocksztárok élete.

 

Zimbránné Rakovszki Szilvia (az AUT-PONT Alapítvány munkatársa): Igen! Nem is eggyel; például Eitel Anikóval egymás tanúi voltunk az esküvőinkön. Noha az nem most volt. Anikó évtizedek óta Pesten lakik, de havonta egyszer-kétszer, jó másfélórákat szoktunk telefonon beszélgetni.

 

Ulbert Zoltán

Ulbert Zoli

 

Ulbert Zoltán (Zöld Kosár Biobolt vezetője): Néhánnyal igen. Azt tudom, hogy Wallfisch Tomi, Valastyán Pali, König Jani nagyon sokat vannak együtt. Kívülről szemlélem ezt a csoportosulást, de néha találkozom Pállal, meg Jánossal. Jaj… hát Jakubjanszki Edit! De ő annyira közeli haver, hogy el is felejtettem, hogy osztálytársak voltunk.

 

Remete Tamás (párkapcsolati coach): Igen! Lenkefi Petivel a zene kapcsán is szorosabb volt a kötelék. És ami érdekes, hogy Peti a feleségével a ’90-es évek közepétől, egy jó 15 évet kint éltek Amerikában, majd Ausztráliában; s mióta hazajöttek, ugyanúgy jóban vagyunk. Sőőőt! Úgy 25 év után végre megtartottuk az első általános iskolás osztálytalálkozót… És olyan nagy újra egymásra találás volt, hogy megbeszéltük, ne várjunk még öt évet! Így a következő fél év múlva volt, majd fél év múlva ismét találkoztunk. De a negyedikre már kifulladt a lendület, és volt egy jó kis összeveszés is… azóta pihi van.

 

Vizsnyiiczai Róbert és Richárd

A Vizsó tesók (hátul, balról: Robi, jobbról: Ricsi... mint két tojás) az életük végéig képzik magukat

 

Vizsnyiczai Vizsó Róbert (népszerű buszsofőr): Hogy a viharba ne! Erdei Szabival, Lisztóczki Edinával sűrűn összefutunk a Lencsésin… De az a fő baj, hogy a mi generációnkból szinte mindenki vagy Pesten, vagy külföldön él, csak mi maradtunk ilyen kalandorok.

További programok »

FEL