Hatvanezer Fa Egyesületet: A mi erőművünk motorja a több száz önkéntes

2023. május 5. 09:56 | Mikóczy Erika

A MI6 Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. az üzleti célok elérése és a minőségi munkavégzés mellett a környezet megóvására is fokozott hangsúlyt helyez. A társaság vezetőjének, Molnár Ferencnek az ötlete nyomán jött létre a Virtuális Erőmű Program, amelynek különdíját vehette át csütörtökön a Parlament épületében a békéscsabai Hatvanezer Fa Egyesület.

"Ma velünk voltatok az Ország házában. A Virtuális Erőmű Program különdíját kaptuk meg. A mi erőművünk motorja ti vagytok, akik fáradhatatlanul jöttök velünk a remény útján. Köszönjük, folytatjuk" – ezekkel a szavakkal közölte az örömhírt csütörtökön este a Hatvanezer Fa Egyesület facebook oldalán Ulbert Zoltán elnök, valamint dr. Duray Balázs és Poliák Pál alelnök. 

Mint azt dr. Duray Balázstól megtudtuk, Molnár Ferenc a Virtuális Erőmű Programot 13 évvel ezelőtt találta ki. Ennek lényege, hogy minél több szervezet, egyesület, intézmény tegyen azért, hogy a tevékenysége révén az üvegház-hatású gázok kibocsátása csökkenjen, illetve, hogy a kibocsátott széndioxidot valamilyen módon megkösse.

– A MI6 felfigyelt arra, hogy a mi munkánk ennek megfelel, felvették a kapcsolatot velünk, a döntőbizottság pedig úgy határozott, hogy különdíjjal jutalmazza az egyesületet. Főleg cégek, kórházak, intézmények kaptak díjakat különböző kategóriákban, mi a jó gyakorlatunk alapján részesültünk ebben a díjban. Ez egy évre szóló akkreditált elismerés, ha fenntarhatóan végezzük a munkánkat, akkor akár később is megismételhető – fogalmazott dr. Duray Balázs.

Hogy minél magasabb, döntéshozói szinten jelenítsék meg ezt az ügyet, a díjakat a Parlament épületében adták át. Az egyesület részéről Ulbert Zoltán vehette át az elismerést, de természetesen – ahogy a mindannapi munkában – itt is vele volt Poliák Pál és dr. Duray Balázs.

Ahogy fogalmaztak: "Nagyon felemelő érzés volt átvenni ezt a díjat, amely valójában annak a közösségnek, annak a több száz önkéntesnek köszönhető, akik részt vállalnak ebben a munkában. Büszkék vagyunk rájuk!"

 

További programok »

Itthon

FEL