Kerítés épül a Seben-Bobály erdő köré

2021. március 13. 12:11 | Csiffáry Zsuzsanna

A Hatvanezer Fa Egyesület kerítést épített a Seben-Bobály erdő köré szombaton. Az egyesület alelnöke elmondta, hogy a tölgyerdő 600 méteres kerítését hamarosan befejezik, ami a vadaktól védi meg az ültetett erdőt.

A Hatvanezer Fa Békéscsabán újabb munkába kezdett. Poliák Pál, az egyesület alelnöke megmutatta, hogyha tavasszal a tavalyi vetésből feltárást végzünk, akkor lehet látni a növekedést a makkoknál. A makkok a város külterületén, a Seben-Bobály erdőben találhatóak, ahol most is dolgoznak az egyesület önkéntesei.

- Hamarosan befejezzük a tölgyerdő kerítését, megközelítőleg egy 600 méteres szakaszt készítünk el azért, hogy megvédjük a vadkártól az ültetett erdőt- fogalmazott Poliák Pál. 

Az egyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy a Seben-Bobály erdő azért is fontos, mert van egy öt pontból álló cselekvési megállapodásuk a természettel. Ulbert Zoltán kiemelte, hogy ezek közé tartozik az erdők telepítése és a vizes rekonstrukció, illetve a már meglévő öreg tölgyállományok további évszázadossá tétele, a dűlőutak és a zöld folyosók visszaültetése, valamint a városi fásítások. 

 

Galéria

További programok »

Gazdaság

KSH: 5,7 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom októberben

Októberben 5,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelemi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés üteme alig különbözik a szeptemberi 5,8 százalékostól.
18:23
FEL