50 köbméter illegális hulladékot takarítottak el az aktivisták

2021. április 24. 17:35 | Csiffáry Zsuzsanna

A Hatvanezer Fa Egyesület egyik telepített erdeje, a Seben-Bobály erdő mellé, több konténer építési hulladékot szállítottak. Az egyesület tagjai együtt szedték fel az illegálisan lerakott hulladékot, amelyet a Tappe Kft. el is szállított.

Az egyesület alelnöke korábban már megmutatta, hogy kerítés épül a Seben-Bobály erdő köré. Az erdőhöz közeli dűlőúton nagy mennyiségű illegális hulladékot találtak, amit aktivistáikkal együtt takarítottak el szombat délelőtt.  

- A mintegy 50 köbméter bontási törmeléket valószínűleg éjjel hozták ide az erdőhöz, ráadásul mindenféle háztartási szemetet is tartalmazott. Egy aktivistánk értesített minket, itt a helyszínen felmértük a helyzetet és elindítottuk a szervezést - fogalmazott Poliák Pál

Az aktivistákat a közösségi felületeken invitálták a törmelékek eltakarítására, amihez több mint negyvenen csatlakoztak. Az ügy mellé állt a Tappe Kft. hulladékkezelő is, mivel a törmeléket ingyen befogadja az egyesülettől. Ulbert Zoltán elnök elmondta, hogy tarthatatlan ez a helyzet, több szempontból is. 

 

Illegális hulladék

 

- A tömelékek között volt üveg, mindennemű ruházat, játék és drót is szép számmal. Az itt élő vadak számára ez különösen veszélyes. Biztos mindenki hallott már olyan csapdába esett őzről, akinek a nyaka köré volt tekeredve a drót, az üvegtörmelékek okozta károkról nem is beszélve. Mindig szedünk szemetet, tehát ez nem az első eset, és nem is az utolsó, de ekkora mennyiségű, vegyes tartalmú hulladékrengeteggel még nem találkoztunk - fogalmazott az egyesület elnöke. 

A természetvédő programhoz Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is csatlakozott. 

- Hihetetlen mennyiség ez, amit az aktivisták elhivatottságának köszönhetően eltakarítunk. Fontos tudni azt, hogy aki ilyet tesz, az nemcsak a jelent csonkítja meg, a környezet elleni tettével, hanem a gyermekeinek, illetve unokáinak az életét is megrövidíti. A jövőben kap anyagi támogatást az egyesület, amelyből azt tervezik, hogy a dűlőutak menték kamerákat helyeznek el, hogy ezzel is csökkentsék, az ehhez hasonló esetek számát - fogalmazott a képviselő.  

 

Galéria

További programok »

Itthon

Okos eszközök uralma – digitális önvédelem, tudatosság az internet birodalmában

A Mathius Corvinus Collegium (MCC) soron következő békéscsabai előadásán górcső alá vették a digitális világ térnyerését. Az előadásban kiemelték, hogy az internet miként szippantja be a gyerekeket és a felnőtteket, akik ezáltal elvesztik kapcsolatukat a valósággal. Az előadók hangsúlyozták a digitális önvédelem megvalósítását, illetve azt, hogy miként is lehet elhárítani az internet káros hatásait.
18:02
FEL