Újra a kedvencüket ehették a diákok

Ebben az évben már a Madách utcában található Erzsébethelyi Általános Iskola a harmadik olyan intézmény, ahol a diákok leadhatták javaslatukat kedvenc menüjükre. Ezúttal egy hatodik osztályos tanuló összeállítása nyert, ami nem más volt, mint a húsleves és a bolognai spagetti.

Az Erzsébethelyi Általános Iskolában Krajcsó Nikolett menüje győzött, vagyis nem csak a kedvenc ebédjét fogyaszthatta el ezen a napon, de még egy kis betekintést is nyerhetett a konyhai előkészületekbe.

– Jártunk a konyhán, ahol az ételeket főzik, így megnézhettem, hogy hol készülnek el az ebédek, amit nap, mint nap megeszünk. Sok érdekes információt is megtudtam, például azt, hogy mi a fekete és mi a fehér konyha jelentése – árulta el a kedvenc menü nyertese, Krajcsó Nikolett.

Volt olyan diák, aki hamar elfogyasztotta az ételt és repetát kért, de volt olyan is, aki még meg sem kóstolta, de már tudta, hogy finom lesz az ebéd.

A Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója elmondta: eddig már több száz általános iskolai diák vett részt a kezdeményezésben.

– Úgy tűnik, hogy elérte célját a kezdeményezés, a tányérok alapján mindenki jóízűen elfogyasztotta a menüt. Megyünk tovább 2018-ban, hiszen a tervek szerint azokba az általános iskolákba is el szeretnénk jutni, ahol eddig még nem volt ilyen program, így mindenhol javaslatot tehetnek a gyerekek – fogalmazott a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Bíró Csaba.

Hozzátette: 2019-ben is szeretnék folytatni ezt az akciót. Legközelebb a Lencsési Általános Iskola tanulói adhatják le javaslatukat kedvenc menüjükre.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,