Ismét a kedvencüket kérhették a diákok

2018. szeptember 20. 17:55 | Szendi Rita

Húsleves, rántott sajt és rizibizi. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény kezdeményezésének köszönhetően újra egy kisdiák kedvencét ehette a város fiatalsága.

 

 

Ez alkalommal a Lencsési Általános Iskola harmadikos osztályos tanulója, Huszár Lia menüje lett a győztes.

– Nekem ez az egyik kedvenc ételem, és olyat szerettem volna választani, amit a többiek is szeretnek. Reggel elmehettem a főkonyhára, ahol megnézhettem, hol főzik az ebédet. Nagyon meglepődtem, nem is tudtam, hogy ennyi minden van ott, érdekes volt, tetszett – mondta el Huszár Lia Hanna.

Az intézmény igazgatója elmondta, rengeteg olyan kívánság van, amelyet nem tudnak teljesíteni a jogszabályi előírások miatt. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig mintegy 1800 javaslat érkezett.

– Nagyon jók a visszajelzések, rendkívül kreatívak a gyerekek, olyan ötletekkel is jönnek, amelyek egy részét nem tudjuk megvalósítani, de van, ami a tányérokra kerülhet. Nagyon nagy kedvenc a paradicsomleves, a bolognai, a milánói. Ezektől nem lehet elrugaszkodni – fogalmazott a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Bíró Csaba.

Az intézmény vezetője elmondta, hogy a kedvenc menü következő állomása a Kazinczy Ferenc Általános Iskola lesz. Bíró Csaba továbbá arról is beszélt, hogy a nagy sikerre való tekintettel 2019-ben is tovább folytatják ezt a kezdeményezést.

További programok »

FEL