Februárban győzött a húsleves és a tejbegríz

2019. február 15. 19:46 | Gabriella Medve

Több mint 1413 liter tejből főztek tejbegrízt pénteken a  Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény konyháján. A „Kedvenc  menü” program idei első nyertese Lenkefi Lola 5. osztályos tanuló, akinek javaslatára húslevest és tejbegrízt ehettek a békéscsabai általános iskolák tanulói.

 

 

A „Kedvenc menü” kezdeményezést 2018-ban indította a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény. A békéscsabai általános iskolákban a tanulók havonta javaslatot tehetnek arra, hogy milyen étel kerüljön a menza étlapjára.

Februárban a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanulójának, az 5.b osztályos Lenkefi Lolának a kedvencére esett a választás.  A  nyertes – ahogyan korábban is – ellátogatott a konyhára és megnézhette hogyan készül  a húsleves és a tejbegríz.

A  Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója elmondta, hogy  összesen 3621 adag tejbegrízt készítettek, melyhez több, mint 1413 liter tejet használtak fel. 2018-ban több, mint 2000 javaslat érkezett a menüre, ezek közt nagyrészt paradicsomleves, tyúkhúsleves, zöldborsóleves szerepelt. Ezek mellett a legnépszerűbbek az örök klasszikusok: a rántott hús, rántott sajt és a milánói makaróni – tette hozzá Bíró Csaba.

A későbbi tervekben szerepel a program kiterjesztése az óvodákban és középiskolákban is. Emellett nyílt napokon szeretnék megismertetni a gyerekekkel az egészséges ételeket és azok elkészítését - mondta az intézmény vezetője.

További programok »

Oktatás

Számtalan karrierlehetőséget kínál a megújult felsőoktatás

A magyar egyetemek a világ felsőoktatási rangsoraiban jelentősen előre léptek az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően, a megújult felsőoktatás számtalan karrierlehetőséget kínál - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára Budapesten, a Városmajori Gimnázium végzős diákjainak tartott előadásában.
2022. január 25. 18:22
FEL