A kedvenc menüjüket ehetik a diákok a menzán

2018. március 27. 14:33 | Szendi Rita

Teljesülhetett egy gyerek vágya, és azt ehetett az iskolában, amit a legjobban szeret. A békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény új kezdeményezése nyomán a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a kedvenc menüjüket fogyasszák az iskola menzáján.

„Kedvenc menü” címmel indított egy új kezdeményezést a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója. Bíró Csaba elmondta: így próbálnak közelebb kerülni a diákok igényeihez és igyekeznek megvalósítani néhány kívánságot.

– Békéscsaba általános iskoláiban minden hónapban egy adott iskolában kiválasztunk egy gyermeket, aki ajánl egy menüt. Ezt pedig beletesszük a havi menübe és így Békéscsaba összes általános iskolájában az adott napon mindenki azt a menüt fogyasztja, amit jelen esetben a belvárosi iskola egyik diákja javasolt – fogalmazott a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója.

Bíró Csaba hozzátette: a beérkező ötletek közül véletlenszerűen választják ki a kedvenc menüt. Elsőként a 11 éves Polczer Barnabás kívánsága teljesült.

– Nagyon örültem neki, gondoltam is arra, hogy lesz esélye, mivel rengeteg gyerek szereti a milánóit. Az osztálytársaim is kedvelik, ezért is örülök, hogy az én kívánságom nyert – árulta el Polczer Barnabás.

A 6. osztályos tanuló elmondta: már van ötlete arra az esetre, ha ismét az ő iskolájába kerül a doboz. Legközelebb rántott húst és sült krumplit ír majd a cetlire.

 

 

 

FEL