Zöldborsóleves túrógombóccal – Ma Szabó Dóra kedvencét eszik a diákok

2018. november 28. 12:11 | Szendi Rita

Több, mint 17 ezer túrógombócot készítettek ma a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény 2-es számú konyháján, a kedvenc menü doboza ugyanis újabb iskolába érkezett, ahol a tanulók megint javaslatot tehettek a kedvencükre.

 

 

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója megmutatta a kedvenc menü kezdeményezés novemberi nyertesének az alapanyagok előkészítésének folyamatait. Minden kisorsolt javaslattevőnek lehetősége van ugyanis ellátogatni arra a konyhára, ahol aznap megfőzik kedvenc menüjét.

– Amikor kitaláltuk a kedvenc menü kezdeményezést, úgy gondoltuk, hogy ez jutalom is annak, aki javaslatot tett arra, hogy milyen ebédet készítsünk. Ez egy olyan alkalom, amikor szeretnénk kinyitni a konyhát és lehetőséget biztosítani arra, hogy a nyertes eljöhessen ide, lássa a munkafolyamatot, a Gyermekélelmezési Intézmény tevékenységét – fogalmazott a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Bíró Csaba.

Ezúttal egy nyolcadik osztályos tanuló kedvence lett a nyerő. Szabó Dóra, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyolcadik osztályos diákja elmondta, hogy nagyon jó volt látni egy ekkora konyhát és megnézni azt, hogy hogyan készül a kedvence. Dóra azt is elmondta, hogy a gombócok gyúrását élvezte a legjobban.

 

Fotó: Szendi Rita

A kedvenc menü decemberi állomása a Gerlai Általános Iskola lesz.

További programok »

Itthon

Nem ugrott meg a nyelvvizsgázók száma a felvételi szigorítás miatt

Egyelőre sem a nyelvi kurzusokra beiratkozók, sem a nyelvvizsgára jelentkezők száma nem ugrott meg, jóllehet ebben a tanévben életbe lép a felsőoktatási felvételi szigorítása, és a jövő tavasszal végző középiskolások közül már senki sem juthat be a felsőoktatásba középfokú nyelvvizsga nélkül – tudta meg a Magyar Nemzet Rozgonyi Zoltántól, a Nyelvtudásért Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökétől.
06:41
FEL