Országos angol tanulmányi versenyt rendeztek a Jankayban, Békéscsabán

2019. május 19. 15:43 | Kovács Andrea

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az országos angol tanulmányi versenyt.  Az angolt alapszinten tanuló hetedikes és nyolcadikos diákok versenyének szóbeli döntőjét és eredményhirdetését szombaton tartották Békéscsabán.

 

 

Tirjákné Prisztavok Ágnes intézményvezető elmondta:  a verseny háromfordulós volt, melynek első két írásbeli fordulóját a gyerekek otthon teljesítették, a döntő szóbeli fordulót pedig Békéscsbaán tartották.

Az első fordulóra 8622 tanuló nevezett be az ország 624 általános iskolájából. Az írásbeli feladatokat mindenki a saját iskolájában oldhatta meg. Az adott ponthatárt elérő hetedikes és nyolcadikos tanulók feladatlapját továbbították a megyei oktatási központokba, és a második forduló a megyékben zajlott. Az itt adott ponthatárt elérő diákok feladatlapjait juttatták el a versenyt szervező Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába.

 

Fotó: Ujházi György

 

A 280 dolgozatot közül a legmagasabb pontszámot elérő 46 versenyzőt választották ki, így  24 nyolcadikos és 22 hetedikes tanuló vett részt az országos tanulmányi verseny döntőjén. Az írásbeli pontszámokhoz adódtak hozzá a szóbeli verseny eredményei, és ez alapján alakult ki a végleges sorrend – tájékoztatott Tirjákné Prisztavok Ágnes, aki  azt is elmondta, hogy az országos angol tanulmányi verseny döntőjéig eljutó diákoknak a középfokú nyelvvizsgához hasonló feladatokat kellett megoldaniuk, így innen már csak egy lépés, hogy elmenjenek és sikeres nyelvvizsgát tegyenek.

 

Fotó: Nagy Baksa

Az Országos Angol Tanulmányi Verseny helyezettei:

7. évfolyam

1. Gyuricza Barnabás Budapest ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium.
2. Gyönki Dominik Botond Heves Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet.
3. Révész Vilmos Budapest ELTE Radnóti Miklós Gyak.Ált.Isk.és Gyakorló Gimnázium.

 

Fotó: Nagy Baksa

8. évfolyam

1. Goszták Dóra Budapest Veres Pálné Gimnázium.
1. Ozsváth Szabolcs Jász-Nagykun-Szolnok Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Középiskola és Kollégium Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézmény  (a két első helyezett tanuló azonos pontszámot ért el így 2. helyezést nem hirdettek).
3. Simon Szonja Szolanzs Borsod-Abaúj-Zemplén Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium.

 

További programok »

Oktatás

Érettségi: Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbelin

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban. Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások megszervezésére szabadtéren – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
11:00
FEL