Csabai és budapesti nyertes az országos angol versenyen Békéscsabán

2021. május 16. 07:20 | Kovács Dávid

A 8. évfolyamosok versenyében a békéscsabai Kiss Kornél Gábor, a 7. osztályosok között pedig a budapesti Lukács Lujza győzött az Országos Angol Tanulmányi Verseny döntőjében, amelynek ezúttal is Békéscsaba adott otthont.

Az országos megmérettetés első két fordulója írásbeli volt és online formában zajlott, összesen közel ötezer versenyző nevezett. A második, megyei forduló egy helyszínen zajlik minden évben, most ez a kör is másképp zajlott, minden diák a saját intézményében írta meg a feladatsort.

Végül a legjobb huszonnégy hetedikes és huszonkilenc nyolcadikos tanuló érkezhetett a döntőre, amely ezúttal is a a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében zajlott. A fináléban háromtagú zsűri előtt szóbeli feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek.

- Nem volt különbség az előző évekhez képest, az online oktatás ellenére sem, felkészült diákok érkeztek a versenyre, nagyon ügyesek voltak. Ezek a gyerekek a középszintű nyelvvizsga szintjén vannak. Ez dicséri a magyar nyelvoktatást, hogy ezek a diákok olyan iskolákból kerülnek ki, ahol heti négy-öt, maximum hat órában tanulják a nyelvet - fogalmazott Tirjákné Prisztavok Ágnes, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője.

Az eredményhirdetésnek a járványügyi szabályok betartása mellett a Csabagyöngye Kulturális Központ hangversenyterme adott otthont.

 

Eredmények

 

7. évfolyam:
1. Lukács Lujza (Babérliget Általános Iskola, Budapest) 2. Sipos Ábel (Budaoest II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium) és Bácsi Bence Bajnok (Babérliget Általános Iskola, Budapest)

8. évfolyam
1. Kiss Kornél Gábor (Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola) 2. Marinovszky András (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola) 3. Barilla Boglárka (Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI)

 

További programok »

Itthon

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL