Országos angol tanulmányi verseny döntő otthona volt Békéscsaba

2022. május 14. 17:22 | Papp Ádám Sándor

Tizenötödik alkalommal szervezte meg a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az országos angol tanulmányi versenyt. Az idegen nyelvet tanuló hetedikes és nyolcadikos diákok versenyének szóbeli döntőjét és eredményhirdetését szombaton tartották Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak szóló országos versenye háromfordulós volt, melynek első két írásbeli fordulóját az indulók otthonról, online teljesítették, a döntő szóbeli fordulóját pedig szombaton, Békéscsabán rendezték meg – tájékoztatott a verseny főszervezője, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője. Tirjákné Prisztavok Ágnes hangsúlyozta: az első fordulóra közel 5000 tanuló nevezett, közülük került ki az az 50 diák – 25 hetedikes és 25 nyolcadikos – akik a döntőben összemérték tudásukat.

– A megyei, írásbeli forduló eredménye összeadódik a szóbeli produktumokkal. A diákoknak egy háromtagú zsűri előtt kellett a nyelvvizsgához hasonlóan szituációs feladatokat megoldani, amelyekhez képi eszközök segítettek és a gyerekek kreativitására is szükség volt. A döntőn résztvevő gyermekek angoltudása bőven a középfokú nyelvvizsga szintjén van – ismertette az intézményvezető.

A nyolcadik osztályosok között első helyen Sipos Ábel végzett, aki elmondta: immár harmadjára vett részt az országos angol tanulmányi verseny döntőjén és rendkívül elégedett teljesítményével.

– Nekem ez a harmadik versenyem volt: nyelvi előkészítő évemben, hetedik és most nyolcadik osztályban is bejutottam a fináléba. A feladatokat én élveztem. Szeretek beszélni és a véleményemet kifejteni különböző témákról, főleg angolul. Tavaly második lettem a döntőben, most javítottam ezen az eredményen, így nagyon elégedett vagyok – fogalmazott a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákja.

 

Az Országos Angol Tanulmányi Verseny helyezettei:

7. évfolyam

1. Savci Harun, Budapest Kőbányai Harmat Általános Iskola

2. Molnár Bence, Baranya Szilvási Általános Iskola

3. Tejfalussy-Gecse Éva, Budapest Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

 

A 7. osztályosok első három helyezettje. Fotó: Papp Ádám / behir.hu

A 7. osztályosok első három helyezettje. Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

8. évfolyam

1. Sipos Ábel, Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

2. Bálint Kristóf, Budapest XXI. kerület Kölcsey Ferenc általános iskola

3. Vámosi Kinga, Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

További programok »

FEL