Pályaorientációs nyári tábort szervez a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2022. június 20. 11:33 | Papp Ádám Sándor

Negyedik alkalommal hívja életre a "JóPálya és a Tiéd?" című pályaorientációs nyári tábort a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A foglalkozások célja, hogy az ötödik, hatodik és hetedik osztályos tanulók betekintést nyerjenek különböző szakmák, foglalkozások világába, ezzel is megkönnyítve a pályaválasztásukat.

Hétfőn reggel a Munkácsy Hotelben kezdődött el a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tábora. Az egész hetes program első turnusában mintegy 20 gyermek vesz részt. A fiatalok interaktívan bekapcsolódhatnak békéscsabai középiskolák tanműhelyeinek tevékenységébe, hírszerkesztőséget látogatnak, egyebek mellett orvossal, fogtechnikussal, könyvelővel beszélgetnek, bepillantanak Gyulán a bíróság, Békéscsabán a mentőállomás mindennapjaiba.

– Még nem tudom melyik középiskolába menjek, hol tanuljak tovább. Bízom abban, hogy ez a tábor segít eldönteni, hogy hova menjek tovább – fogalmazott a behir.hu kérdésére Baukó Nóra.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője elmondta, hogy immár negyedik éve szervezik meg a tábort és az érdeklődés miatt négy turnust indítanak.

– A táborról azt kell tudni, hogy az első év kivételével, amikor kizárólag tematikus programot rendeztünk az egészségügy területén, most minden nap más ágazatba kalauzoljuk el a gyerekeket. Megismerkedhetnek a vendéglátóiparral, az építőiparral, a kreatív iparággal és különböző programokat szervezünk nekik a Békéscsabai Szakképzési Centrum közreműködésével – fogalmazott Mészárosné Szabó Anna.

A kamara további három tábort szervez idén nyáron: június 27-től július 1-ig Orosházán, míg július első hetében és július 18-22 között Békéscsabán. A program az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További programok »

FEL