Gyümölcsleves milánói makarónival - egy gerlai iskolás kedvence volt a mai menü

2018. december 18. 16:32 | Szendi Rita

Az év utolsó állomásához érkezett a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény kezdeményezése. A március óta tartó kedvenc menünek köszönhetően mintegy 1600 gyermek adta le javaslatát arról, hogy mit főzzenek a közintézményekben.

 

 

Gyümölcsleves és milánói makaróni: ez a kedvenc menüje a decemberi nyertesnek, aki a Gerlai Általános Iskola nyolcadikos diákja. A kezdeményezés a gyerekek körében ismét sikert aratott, még ha nem is ez volt sokuk első számú favoritja.

A kezdeményezésnek köszönhetően ebben az évben 6 alapfokú oktatási intézményben teljesítették a gyerekek kívánságait.

– Amikor kitaláltuk ezt az egészet, akkor nem gondoltuk, hogy valójában mekkora sikere lesz, de több, mint 1600 javaslat érkezett arra, hogy a gyerekek mit szeretnének enni. Tanultunk, tapasztaltunk belőle, ez egyfajta figyelemfelhívás, és egy mérésből le tudjuk szűrni, hogy milyen ételeket szeretnek a gyerekek – fogalmazott a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója, Bíró Csaba.

Az általános iskolás diákok 2019-ben is leadhatják javaslatukat, ugyanis tovább folytatódik a kedvenc menü kezdeményezés. Ezúttal azokba az iskolákba megy a kívánságdoboz, ahol eddig még nem járt.

FEL