Nagy az igény a napközis táborokra Békéscsabán

Elkezdődtek nyári napközis táborok Békéscsabán. A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ koordinálásával, két helyszínen induló táborokban változatos programokkal várják a gyerekeket.

 

 

A békéscsabai közgyűlés döntése alapján július másodikától öt héten keresztül a jaminai Erzsébethelyi Általános Iskolában, a belvárosban pedig a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában működik napközis tábor.

– Nagyon jó a táborban, mert kézműves foglalkozásokat, és sok más programot szerveznek nekünk – mondta el az egyik táborozó, Restye Richárd.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola tanára elmondta, hogy elsőtől hatodik osztályos korig várják a gyermekeket, akiknek reggel hét órától délután öt óráig biztosítanak hasznos időtöltést.

– A mostani táborban 64 fő van jelen. Különböző programokon vesznek részt, sportfoglalkozásokon, kézműves foglalkozásokon, de elvisszük őket moziba és külsős programok is vannak  például a Jaminai Közösségi Házban – fogalmazott az Erzsébethelyi Általános Iskola egyik tanára, Marton-Laurinyecz Éva.

Békéscsaba polgármestere kiemelte, előző évekhez hasonlóan idén is nagy volt az igény a táborra a szülők részéről. A költségek fedezésére a közgyűlés 3 millió forintot biztosított.

– Az étkeztetést a Gyermekélelmezési Intézmény biztosítja, és a gyermekeknek az oktatási időszakban megszokott térítési díjat kell fizetniük, az iskolában kapott kedvezmények megfelelő igazolással itt is érvényesíthetők. A hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek számára pedig az étkeztetés is ingyenes – fejtette ki Szarvas Péter polgármester.

Aki igénybe szeretné venni a tábort, annak egy kitöltött jelentkezési lapot kell leadnia abban az iskolában, ahol a gyermeket táboroztatni szeretné.

Megosztás:

Címke: , , , ,