Új óriásmolinót tettek ki a Marzek Kner nyomda épületére

2021. november 9. 18:50 | Vincze Attila

A világ legnagyobb Munkácsy portréja után a Marzek Kner nyomda és a Békéscsabai Szakképzési Centrum közös nyomdaipari képzéseit hirdető molinó került ki a cég főépületére, kedden. A molinó a középfokú műszaki képzések mellett az immár Békéscsabán is elérhető felsőfokú gépészmérnöki szakot is hirdeti.

Mint ahogy azt Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezetője ismertette, a cég képzési kampányának részeként került ki a nyomda épületére az új hirdetési felület. A szokásostól eltérően ezúttal két különböző intézmény képzéseiről tájékozódhatnak az arra járók. A hirdetés egyik részén a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent Györgyi Albert Technikumának nyomdász és nyomdaipari technikus középfokú képzései láthatóak. Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, hogy a nyomdaipar a békéscsabai és a megyei gazdaság egyik fontos szereplője, így szükséges volt arra, hogy az intézmény is reagáljon az igényekre. Nemrégiben avatták fel Európa egyik legmodernebb nyomdaipari képző és tudásközpontját, amely jó alapot jelent az oktatás 21. századi színvonalú fejlesztésére. A duális képzés során a szakmai hátteret a Marzek Kner nyújtja az intézmény számára, ez pedig a tanulók számára komoly perspektíva lehet a későbbiekben.

– Annak a diáknak, aki érdeklődik a nyomdászat, illetve a kreatív ágazat iránt, már most egy biztos egzisztenciát kialakítani képes környezetet tudunk felvázolni Békéscsabán, és ez maximálisan unikális – fogalmazott.

 

Fotó: Vincze Attila / behir.hu

Mucsi Balázs (b), a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója és Kása István Zoltán (j), a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezetője.

 

Mucsi Balázs hozzátette, hogy valamennyi képzésük közül a legkiemelkedőbb szakmai támogatást a Marzek Kner nyomdától kapják, és háláját fejezte ki azért, hogy az ország egyik legnagyobb molinóján hirdethetik az oktatási intézményt.

Kása István Zoltán kiemelte, hogy Békéscsabán immár nemcsak középfokú műszaki képzettség megszerzésére van lehetőség, hanem felsőfokúra is. A Szegedi Tudományegyetem ugyanis a nyár közepén jelentette be, hogy háromféle szakiránnyal indít mérnökképzést Békéscsabán. A gépészmérnök szak esetében pedig sikerült a cégnek az SZTE-vel elfogadtatni a csomagolóanyag szakirányt.

– Ez azt jelenti, hogyha valaki a BSZC-ben, vagy bármely más középiskolában végez, és utána Békéscsabán mérnökképzésre jelentkezik, akkor akár csomagolóanyag-mérnök is lehet belőle a városban. A cégek az új szakképzési törvény értelmében már a képzés alatt magukhoz hívhatják a hallgatókat, így biztosítva az utánpótlást – hangsúlyozta. 

A mostani molinókampánytól a Marzek Kner és a Békéscsabai Szakképzési Centrum azt várja, hogy a média szereplőivel közösen az eddiginél nagyobb tömeget tudnak elérni, és azt remélik, hogy a beiskolázási számok is megduplázódnak majd. 

További programok »

FEL