Címke: Szegedi Tudományegyetem

2023. február 8.
2023. január 25.
2023. január 21.

A fotoszintézis biofizikáját vizsgálták szegedi kutatók

A fotoszintézis biofizikájának ultragyors, nanoszintű folyamatait vizsgálták a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az ELI-ALPS kutatói, eredményeikről a brit Royal Society Open Biology című folyóiratában számoltak be - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.
2023. január 21. 09:24 | behir.hu
Tovább olvasom

Mucsi Balázs: Nálunk az innováció az együttműködésekben rejlik

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) az elmúlt években számos nagy volumenű fejlesztést vitt véghez, amely nagyban emelte a képzések színvonalát. Az utóbbi időben az intézményben az együttműködések száma is megsokszorozódott.  Ezúttal a BSZC oktatóhelyeiről és a felsőoktatási intézményekkel és vállalatokkal kötött partnerségekről és azok hatásairól kérdeztük Mucsi Balázs főigazgatót.
2023. január 21. 06:12 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2022. szeptember 4.

Városi környezetben az úthálózat sűrűségével növekszik a szálló por mennyisége

Városi környezetben az úthálózat sűrűségével növekszik a szálló por mennyisége, a jó vasúthálózat pedig kifejezetten javítja a levegőminőséget derül a Szegedi Tudományegyetem geográfusai által végzett kutatásból, melyet a rangos MDPI Sustainability című folyóiratban publikáltak - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapocslati igazgatósága az MTI-t.
2022. szeptember 4. 17:41 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. augusztus 12.

Pályázott, nyert és Franciaországban bővíthette tudását a gyulavári Gellén Anna

A budapesti Francia Intézet óraterv-készítő pályázatán második helyezést ért el, és ennek köszönhetően júliusban módszertani képzésen vehetett részt Vichyben a Gyulaváriban élő Gellén Anna, a Szegedi Tudományegyetem ötödéves, angol-francia tanár szakos hallgatója. Annával friss élményeiről és a terveiről beszélgettünk.
2022. augusztus 12. 10:25 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
2022. július 10.
2022. június 9.
2022. június 6.

Négy Békés megyei középiskolával kötött megállapodást a Szegedi Tudományegyetem

A középiskolás diákok továbbtanulását és tehetséggondozását segíti, ezzel hosszútávon a dél-alföldi régió gazdaságát is fejleszti az az együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem a régió 30 középfokú oktatási intézményével kötött a Középiskolai Partneri Programban. A szerződés aláírásával az iskolák hivatalosan is az SZTE Partneriskoláivá váltak, ezzel diákjaik számos egyetem által támogatott programban vehetnek részt.
2022. június 6. 12:14 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. május 29.
Régebbi cikkek Összesen 40 cikk, 1 / 3 oldal

További programok »

FEL