Új, modern lelátó szolgálja a nézők kényelmét a gyulai várban

2021. június 29. 06:05 | behir.hu

A gyulai vár több mint 500 éves udvarán működő várszínház színpada egy önkormányzati pályázat kapcsán újult meg. A korszerűsítés során egy új, modern lelátó is megépült, amelynél fontos szempont volt, hogy gyorsan építhető és rugalmas megoldást találjanak.

 

– A lelátó építésében a Szatyi Stage Team Kft. is közreműködött, a Layher mérnökeivel és műszaki szakembereivel karöltve – olvasható a Magyar Építők honlapján.

A lelátó 300 férőhelyes. Tervezése és megépítése a műemléki védettségű belső udvar korhű építészeti sajátosságaihoz illeszkedve zajlott.

– A szakemberek figyelmet fordítottak arra is, hogy az egyéb helyiségek könnyen megközelíthetőek legyenek. Az emeleti szintre emelkedő nézőtér alatt meg kellett oldani a földszinti kiállítóterek és vizesblokk megközelítési lehetőségét. Ezt már a lelátó tartóváz szerkezetének tervezésénél szem előtt tartották. A tribün meredekségének tervezésénél figyelembe kellett venni a rálátási szöget és az épület geometriáját. A lelátó emelkedési szöge hozzávetőlegesen 11 fok, amely ideális rálátást biztosít a nézőknek. A majd 200 négyzetméter alapterületű lelátó minden speciális szempontnak eleget tesz, az egyedileg ide tervezett tribün a Várszínház speciális belső korhű kialakításához igazodik – írják a cikkben.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Forrás: magyarepitok.hu

További programok »

FEL