Úgy vezess, hogy példakép lehess! – Új baleset-megelőzési akció kezdődött

2019. szeptember 3. 18:42 | Sipos Gábor

Gyermekrajzos buszok járják Békéscsaba utcáit szeptemberben. A járműveket azonban nem rakoncátlan fiatalok firkálták össze, hanem egy rendőrségi figyelemfelkeltő akció indult, melynek célja a baleset-megelőzés.

A közlekedők szempontjából fokozottan veszélyes lehet a szeptemberi hónap, hiszen elindult az iskola. A szakemberek szerint különös figyelemmel kell kísérni a gyermekeket, akik a nyári szünet hevével kezdték a tanévet. Éppen ezért időzítették erre a hónapra a prevenciós akciót.

Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettese elmondta, azt szeretnék, hogy a diákok pozitív élményeket kapjanak a közlekedésben, és lássák a szabályok betartását. Kiemelte, hogy ha ezt tapasztalják a gyerekek, akkor feltehetően később ugyanezt fogják visszaadni, és így csökkenhet a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma.

 

(Fotó: Sipos Gábor)

 

1990-ben 107, 2018-ban 6 halálos gyermekbaleset történt Magyarországon. Békés megyében az elmúlt három évben nem történt közúti gyermek tragédia. Az elmúlt években a Békés megyei, gyermekeket érintő balesetek száma több mint a felére csökkent. 2018-ban 37 ilyen eset történt.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL