Babafasort ültettek a kerékpárút mellett Békésen

2021. november 27. 10:55 | Papp Ádám Sándor

Az elmúlt egy évben született békési gyermekek és szüleik tiszteletére gömbkőris fákat ültettek a Békésre vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén, hogy azok árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja. A programot tavaly indította el az önkormányzat, amely az idei eseménnyel együtt közel 220 facsemete ültetését eredményezi.

2020-ban ötven család igényelt facsemetét újszülött gyermekének a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű program részeként. Harminc család az otthonában ültette el a kapott szilvafát, húsz család pedig a Május 1. parkban gondozhatja az önkormányzat által elütetett kőrist – emlékeztetett Békés polgármestere. Kálmán Tibor kiemelte, hogy idén százhetvenen jelentkeztek a programra, amelyből hatvannégyen kérték, hogy az önkormányzat ültesse el a fákat gyermekük tiszteletére a városba vezető főút mellett. 

– Sokmindent igyekszünk tenni a fiatalokért, az általános iskolai ösztöndíjtól kezdve a felnőttek lakhatásáig, pályakezdéséig. Ez a program nem annyira anyagi segítség, hanem inkább érzelmi. Aki most elültet itt egy fát, azzal leteszi voksát városunk mellett, gyökeret ver nálunk, ha még eddig nem tette meg, de most szimbolikusan is megtörténik és segít nekünk abban, hogy zölden tartsuk Békés városát – ismertette a városvezető.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A békési családok hálásak az önkormányzatnak a lehetőségért, hogy újszülött gyermekük nevével ellátott fákat ültethetnek.

– Augusztus 4-én született a második kislányunk, nagyon vártuk már és azért jelentkeztünk a programba, mert nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk. Szeretnénk, hogyha a jövőben minél több terület lenne befásítva, mert fontos a zöld környezet a levegőminőség és a városkép miatt is – mondta a behir.hu kérdésére Czövek László.

A programot tavaly indította el az önkormányzat, amely az idei eseménnyel együtt közel 220 facsemete ültetését eredményezi. A város vezetése szeretné a jövőben is folytatni kezdeményezését és a békési újszülöttek nevével ellátott facsemetéket minél több területen ültetni.

Galéria

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL