„Babafasort” ültetnek a békési kerékpárút mellett

2021. november 8. 12:24 | behir

Az elmúlt egy évben született békési gyermekek és szüleik tiszteletére hatvanhárom gömbkőris fát ültetnek a Békésre vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén, hogy árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja.

A program az idei eseménnyel együtt közel 220 facsemete ültetését eredményezi, amely teljes mértékben összhangban áll a kormány által meghirdetett fásítási elképzeléssel.

– Méltó környezetet találtunk a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programunk idei helyszínének. A fákat a Csabai úton, a Shell benzinkút környékén ültetjük el, amelyek reményeink szerint egy gyönyörű fasort alkotnak majd. Idén közel százhetvenen jelentkeztek a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programunkra. Százhatan kérték, hogy otthonukban ültethessék el a fákat, részükre szilvafát biztosítunk, hatvanhárman pedig azt kérték, hogy az önkormányzat ültesse el azokat gyermekük tiszteletére – számolt be a közelgő programról Polgár Zoltán, a település alpolgármestere. Így Békés Város Önkormányzata várhatóan november végén hatvanhárom gömbkőrist ültet a Csabai úton. 

2020-ban ötven család igényelt facsemetét újszülött gyermekének a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű program keretében. Harminc család – a kérelmében megjelöltek szerint – az otthonában ültette el a kapott szilvafát, húsz család pedig a Május 1 parkban gondozhatja az önkormányzat által elütetett kőrist. 

További programok »

FEL