A jó tanulókat díjazta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

2021. november 17. 18:45 | Papp Ádám Sándor

Szerda délután díjazta kiváló tanulóit a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békéscsabán. A kezdeményezést első alkalommal hirdették meg, Békés megyéből 37 kiválóságot köszönthettek.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Az előző tanév végén felhívást írtak ki az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolában tanuló diákjaik számára, ezzel elismerve a jó tanulmányi eredményt. A kiválóság díj felhívásra 372 pályázat érkezett az ország 13 megyéjéből. Minden pályázó gyermeket díjaznak, ők egyszeri rendkívüli zsebpénzt kapnak. Békés megyében három helyszínen összesen 37 kiválóságot köszöntöttek.

– Célunk az volt, hogy igenis megmutassuk, a mi gyermekeink is jó tanulók, illetve őket jutalommal ösztönözzük arra, hogy a továbbiákban is tanuljanak. Fontos, hogy a tanulmányi eredményeiket meg tudjuk mutatni másoknak is és a fiatalok példát mutassanak sorstársaiknak – emelte ki Bulla Erika, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, Békés megyei területi igazgatója

Hozzátette: az idén először kiírt pályázatukat jövőre is meghirdetik, ám a díjazottak körét bővítik. A kiváló tanulók mellett figyelmet fordítanak a tehetséges gyermekekre, akik valamilyen sportágban, művészeti tevékenységben kiemelkedően teljesítenek. Azokat a gyermekeket is szeretnék elismerni, akik aktívan részt vesznek közösségük életében, figyelmet fordítanak a környezetükben élőkre, segítik, támogatják őket.

További programok »

Itthon

Jótékonysági estet rendeztek Békéscsabán

Nyárköszöntő jótékonysági estet szervezett a békéscsabai önkormányzat péntek este a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A bál bevételével a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart támogatták.
08:25
FEL