A Magyar Autóklub két közlekedési rendőr munkáját ismerte el

2021. december 30. 12:50 | Erdei-Kovács Zsolt

A Magyar Autóklub Békés megyei szervezete egy már 1964 óta fennálló hagyományt ápolva idén is két közlekedési rendőr munkáját ismerte el. Az eseménnyel összefüggésben Szikszai István, megyei elnök kérdésünkre külön felhívta a sofőrök figyelmét arra, hogy törődjenek a saját és más közlekedők biztonságával.

Szikszai István, a Magyar Autóklub Békés megyei címzetes elnöke elmondta, hogy a szervezet céljai között előkelő helyen szerepel a közúton közlekedők biztonságának javítása, a minél biztonságosabb közlekedés elősegítése és az autósok, illetve közlekedők érdekképviselete is. A békéscsabai csoport 1963-ban alakult meg és már 1964-ben elkezdték a közlekedési rendőrök jutalmazásának hagyományát. Ismertette, azt gondolják, hogy a közlekedési rendőrök, valamint a balesetmegelőzési bizottság tehet a legtöbbet azért, hogy az autósok biztonságosan haza tudjanak érni.

 

Szikszai István, a Magyar Autóklub Békés megyei szervezetének címzetes elnöke

 

Szikszai István kérdésünkre azt kérte a sofőröktől, hogy törődjenek a biztonságukkal, törődjenek a saját életükkel. Azzal, hogy a gépkocsijukat felkészítik a télre, vagy például azzal, hogy feltetetik a téli gumiabroncsot, és használják az autóban megtalálható biztonsági elemeket. A rendőrök munkájára a Magyar Autóklubnak nincs rálátása, őket a feletteseik javasolták a díjazásra. Mészár Róbert, rendőr főtörzsőrmester, a Szeghalmi Rendőrkapitányság helyszínelője úgy fogalmazott, minden egyes esetben megpróbálja a lehető legalaposabban feltárni, megismerni a körülményeket.

 

Mészár Róbert rendőr főtörzsőrmester

 

Azon kérdésre, hogy mit üzen az autósoknak, kifejtette, hogy jó volna, ha jobban odafigyelnénk egymásra, valamint érdemes lenne a megelőzés jegyében csökkenteni a sebességen. Aláhúzta, hogy vezetés közben egyáltalán nem érdemes mobiltelefont használni, és kitért arra is, hogy a figyelmetlenség a leginkább meghatározó tényező egy-egy baleset bekövetkeztében. A fáradtság, a kialvatlanság is meghatározóak, érdemes kipihenten nekivágni az útnak – hangsúlyozta. Benczik Romulus rendőr törzsőrmester, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalomellenőrző alosztályának járőre volt a másik díjazott.

 

Benczik Romulus rendőr törzsőrmester

 

Mint ismertette, öt éve van a pályán és dolgozott már Budapesten, Szegeden és ezután került Békéscsabára. Nagyon örült, amikor megtudta, hogy elismerik, külön köszönetet mondott az elöljáróinak és a Magyar Autóklubnak is azért, hogy a munkáját díjazták. Megfogalmazása szerint a fővárosi közlekedés sűrű és zavaros, de Szeged ebből a szempontból jóval könnyedebb, Békéscsaba közlekedése pedig még ennél is könnyedebb, de itt is vannak olyan időszakok, amikor a feje tetejére tudnak állni a dolgok. Kérdésünkre kiemelte, hogy nálunk például a kerékpáros közlekedésből adódó sajátosságokra érdemes nagyobb figyelmet szentelni.

 

További programok »

FEL