Az innovatív középiskolásokat díjazták Békéscsabán

2023. március 24. 17:56 | Papp Ádám Sándor

Csütörtökön délután adta át az „Innovációs Díj 2022” című elismeréseket a Békés Megyei Műszaki Haladásáért Alap Alapítvány. A díjat fiatal, tehetséges tanulók számára osztották ki, akik kidolgozott pályaműveikkel és ötleteikkel egy adott szakág fejlődését segíthetik elő.

– A fiatalok a meglévő szakmai helyzetből kiindulva bontották ki fejlesztési gondolataikat, melyek mindegyike megvalósítva előrelépést jelent az adott szakterületen – ezekkel a gondolatokkal értékelte a pályázatokat a felügyelő bizottság elnöke, dr. Kincses László.

Az eseményen a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a beadott pályaművek kreatív és előremutató gondolatokat tartalmaznak.

– Nem elkészíteni kellett különféle modelleket, hanem a technológiákról, technikákról és termékekről úgy kellett írni, hogy egy elméleti szöveget kellett összerakni úgy, hogy az a jövő gyakorlatával összefüggésben legyen. Ez egy roppant komoly munka volt – fogalmazott Herczeg Tamás

A szakmai zsűri ezúttal öt pályázatot értékelt, a középiskolások pályaművei között szerepelt például az akkumulátorok élettartamának növelése és a vályogházak korszerűsítésével kapcsolatos új technológia gondolata.

– Szükségesek a tanárok, hogy kihozzák a fiatalokból azt a gondolatot, amelyek egyébként megvannak bennünk, csak egy kicsit rá kell segíteni, máris kipattanhat az ötlet, amely akár később valamilyen megvalósítási szintre kerülhet – hangsúlyozta Gólya Pál, a Békés Megye Műszaki Haladásáért Alap Alapítvány elnöke.

Az eseményen az alapítvány elnöke bejelentette, hogy sikeresen pályáztak a 2023-as esztendőben, így idén szeptemberben ismét meghirdetik az innovációs díjat, amelynek győzteseit várhatóan november első napjaiban jelentik majd be.

További programok »

FEL