Lakossági fórumot tartottak a Kenderföldek ivóvízhálózat-fejlesztéséről

2023. október 17. 18:31 | Papp Ádám Sándor

Kedden délután lakossági fórumot tartott a Kenderföldek Egyesület a településrészen zajló ivóvízhálózat fejlesztéséről.

Mint arról korábban beszámoltunk, az előző év őszén kezdődött el a Kenderföldeken a vezetékes ivóvízhálózat kiépítése, melynek első üteme már októberben elkészült, így a fejlesztésekben érintett utcák ingatlajai már rácsatlakozhattak a fővezetékre. A keddi lakossági fórumon Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy az önkormányzat az előző években 100 millió forintot különített el az ivóvízhálózat terveinek elkészítésére, majd miután a Nemzeti Vízművek Zrt. átvette az Alföldvíz Zrt.-t, lehetőség nyílt a fejlesztésekre. Ismertette, hogy a Kenderföldeken mintegy 400 millió forint értékben, három ütemben valósul meg a beruházás, melynek jelenleg második fázisa van folyamatban. A képviselő részletezte, hogy jelenleg a Part, Csónak és Horgony utcákban történik fejlesztés, amely az év végéig elkészülhet.

Csicsely Gergő, a Kenderföldek Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a Kenderföldek immár több évtizede Békéscsaba közigazgatási területéhez tartozik, ahol egyre sűrűbben laknak az emberek. Bízik abban, hogy hamarosan minden háztartás egészséges ivóvízhez juthat, hiszen korábban a helyiek kutakról hordták az iváshoz, esetenként mosáshoz és mosdáshoz szükséges vizet. Hozzátette: a keddi lakossági fórumot azért hívták életre, hogy tájékoztassák a lakosokat a fejlesztések állásáról, valamint hogy a helyiek feltehessék kérdéseiket az Alföldvíz Zrt. szakemberei számára. Az eseményen többen voltak arra kíváncsiak, hogy mi az eljárás menete, illetve mekkora a költsége az ingatlan hálózatba való bekötésének.

Galéria

További programok »

Itthon

Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.
13:03
FEL