Nagyon szeretek sütni, de tény, nem mindig sikerül eljutnom a sütő bekapcsolásáig, sőt, ezt megelőzően a tészta összeállításáig sem. Így arra jutottam, hogy nem feltétlenül kell mindig 6 tojásos piskótából vagy kelt, morzsolt tésztából tortát, pitét készíteni ahhoz, hogy finom édességekkel kínáljuk a szeretteinket és a vendégeket.
A legtöbben jól ismerik a hideg, sütés nélküli sajttorta receptjét, amelynek gyümölcsös kreációi a tavasz és a nyár nagy slágerei. Most egy könnyen elkészíthető túró rudi szeletet osztok meg olvasóinkkal, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni!
Túró rudi szelet
- 30 dkg darált keksz
- 12 dkg vaj
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1,5 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg túró
- 3 ek porcukor
- fél citrom leve és reszelt héja
- 2,5 dl habtejszín
A tetejére:
- 6 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egyneművé dolgozzuk, és elegyengetjük egy tepsibe vagy tortaformába. A krémnél a behűtött tejszínt felverjük robotgéppel, majd összekavarjuk a túróval és a többi hozzávalóval. Ha valaki ügyel a cukorbevitelre, 2 ek eritrittel helyettesítheti a cukrot. A krém összeállítása után a tésztára "pakoljuk" a masszát. A csokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel és keverjük el az olajjal, majd a süti tetejére csurgatjuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de 2-3 órán keresztül mindenképpen hűtsük (én este készítettem el, másnap szeleteltem).