Címke: édesség

2025. március 4.
2025. január 28.

Almára fel! Az almafánkot munkatársaink is tesztelték

Ebben a cikkben egy almafánk receptjét osztjuk meg önökkel. Ha a recept elkészítési módját vesszük figyelembe, almás palacsintának is hívhatnánk ezt az édességet. Az almás ízvilág nagyon finom, az elkészítés nagyon egyszerű, hiszen az alapanyagok kimérése után a tészta kikeverése pár percbe telik, majd azonnal neki is lehet állni a sütésnek, így az elkészítés teljes ideje körülbelül fél óra. Fánkszezonban, vagy azon kívül is ajánljuk elkészíteni.
2025. január 28. 13:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 25.

Te édes marcipán!

Majdnem megfeledkeztem róla, ám még lasszóval éppen úgy gondoltam megfogom a témát, mert sokan szerethetik a gejl, ám sok mindenhez passzoló édes marcipánt. Az őrölt mandulából, cukorból vagy mézből, valamint némi kötőanyagból, például kukoricaszirupból készült massza megérdemli, hogy egy napot szánjunk az ünneplésére. Január 12-én volt a marcipán világnapja.
2025. január 25. 06:25 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. november 9.

Fahéjas boldogság és csokoládévarázs: Ilyen volt a Tortamustra 2024

Hatodik alkalommal rendezte meg idén a Tortamustrát a Munkácsy Mihály Múzeum. Idén a téli ízek, színek, formák és hangulatok köré épült a rendezvény. Az elkészült alkotásokban a méz, fahéj, narancs és csokoládé ízek domináltak. A szervezők kibővítették a rendezvényt, hiszen a torták mellett mézeskalácsokat is készítettek a résztvevők.
2024. november 9. 13:14 | Gulyás Gergő
Tovább olvasom
2024. szeptember 8.
2024. szeptember 4.
2024. augusztus 10.

Az én hamis molnárkalácsom

A molnárkalács egy édes ostya, melynek élő néphagyományát Borsodnádasdon őrzik. A településen minden évben megrendezik a Molnárkalács Fesztivált, valamint a helyiek országszerte részt vesznek különféle rendezvényeken, ahol sparhelten, díszes sütővasak segítségével készítik a különféle mintákkal ellátott, édes, ropogós ostyákat.
2024. augusztus 10. 16:31 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 28.

Spontán csipkebogyólekváros zabkeksz bármikorra

Senkinek sem újdonság, hogy a reggeli részét képező zabpehely remek napkezdő étel. Ám ha valaki szereti a tejjel leöntöttet, a „hordozható változatot” sem fogja megvetni. A zabpehely gazdag B-vitaminban, tirozinban, magnéziumban, kalciumban és vasban. Ennek a gabonafélének az elfogyasztása után jelentősen javul a test energiaellátása, és a koncentrálóképesség. Íme egy megoldás, ha szénhidrát és cukormentes megoldást keres!
2024. április 28. 12:46 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. március 29.

További programok »