Szombaton a CsabaParkban is várják az adományokat

2021. december 3. 16:10 | Vári Bianka

Közösségek Kultúrája címmel tart adventi rendezvényt a Békéscsabai Turisztikai Egyesület a CsabaParkban, december 4-én, szombaton. Az esemény részeként adományt gyűjtenek, amelyben több, a városban működő szervezet is segít. A beérkezett csomagokat rászoruló családokhoz juttatják majd el az ünnepi időszakban.

Az elmúlt hetekben több városi szervezet összefogásában gyűjtöttek karácsonyi ajándékokat. "Adjunk örömet együtt" programban a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft, a Békéscsabai Médiacentrum és az Egyensúly AE Egyesület is részt vesz. A Békéscsabai Médiacentrum szerkesztősége is gyűjtöhely volt, ahol péntek délutánig adhatták le csomagjaikat a segíteni vágyók. Diós Zsolt, a cél ügyvezetője elmondta, hogy mindig szívesen állnak az efféle kezdeményezések elé.

– Tegyük felejthetetlenné a mindenki számára ezt az ünnepet. Segítsünk azoknak, akik rászorulók, akiknek nem biztos, hogy kerülne ajándék a karácsonyfa alá. Fontos, hogy tudjunk adni – mondta az ügyvezető.

Az Egyensúly AE Egyesület minden évben részt vesz jótékonysági akciókban, idén pedig az adománygyűjtéshez csatlakozott. Néhány csomag már a napokban megérkezett a Bankó András utcai telephelyükre, a gyűjtés ott szombatig tart: aki szeretne a rászorulókon segíteni, még leadhatja ajándékait, ekkor azonban már a CsabaParkba várják azokat.

– A CsabaParkból az adományokat az egyesület is jogosult lesz szétosztani rászoruló családok között. Mi szociális alapellátással foglalkozunk, és mint ilyen, nagyon sok rászoruló családdal találkozunk. Tudjuk, hogy hol lesz az ajándékoknak a legjobb helyük – fogalmazott Schriffertné Lócskai Henriett, az egyesület elnöke.

Hozzátette: a szombati Közösségek Kultúrája eseményen is jelen lesz az egyesület egy sátorral, ahol az anyukák nyugodt körülmények között akár tisztába is tehetik kisgyermekeiket.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke arról beszélt, hogy régóta készültek egy hasonló programra. Mint fogalmazott, arra törekednek, hogy a lehető legteljesebb biztonság mellett tartsák meg a rendezvényt, mert kell mindannyiunknak az a lelki feltöltődés, amellyel megnyugvással tudjuk az évet zárni.

További programok »

FEL