Foglalkoztatási paktum: Adományokkal segítették a rászorulókat karácsony előtt

2021. december 16. 16:47 | Varga Diána

Ruhaosztással egybekötött adományátadóra invitálták a békéscsabai járásban élő rászorulókat csütörtökön délelőtt. Az Egyensúly AE Egyesület Kolozsvári utcai székhelyén közel félszázan vettek át karácsonyi ajándékokat és tartós élelmiszer-csomagokat.

A rendezvényen Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy a foglalkoztatási paktumok országszerte azért jöttek létre, hogy a munkaerőpiacon elhelyezkedni kívánó, hátrányos helyzetű álláskeresők egymásra találjanak a munkaerőt kereső munkáltatókkal. A csütörtöki egyúttal a projekt idei utolsó rendezvénye volt, amely részeként álláskeresési tanácsadás és mentorálás is zajlott.

Schriffertné Lócskai Henriett, a rendezvény házigazdája, az Egyensúly AE Egyesület elnöke arra emlékeztetett, hogy a szervezet a foglalkoztatási paktum létrejöttétől kezdve partnere a kezdeményezésnek, hiszen az egyesület kliensei olyan hátrányos helyzetű személyek, akiknek rendszeres tanácsadásra van szükségük, akár az elhelyezkedést, akár a foglalkoztatáshoz jutást illetően.

 

Galéria

 

– Úgy gondolom, hogy minél szélesebb körben tudjuk megtenni ezt a segítségnyújtást, annál hasznosabb a munkánk. Próbáljuk a paktummal közösen megszervezni azokat a rendezvényeket, amelyeken felvilágosítást, segítségnyújtást is tudunk biztosítani a számukra, például a ruhaosztás révén. A tanácsadások alkalmával alkalmával elmondjuk, hogyan kell önéletrajzot írni, megbeszéljük, hogy a megjelenésen túl melyek azok az alapvető szabályok, amelyeket érdemes egy-egy állásinterjún betartani – fogalmazott az egyesület elnöke a 7.TV kérdésére.

A csütörtöki alkalomhoz adományátadás is kapcsolódott: az elmúlt hetekben a Békéscsabai Turisztikai Egyesület és a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. kezdeményezésére indult gyűjtés, amelyhez többek közt a behir.hu-t, a 7.TV-t és a Csabai Mérleget kiadó Békéscsabai Médiacentrum Kft. csatlakozott gyűjtőpontként. Az így összegyűlt karácsonyi ajándékokat a megyeszékhelyen és a kistérségben élő, rászoruló családok gyermekei kapják meg, emellett pedig az Egyensúly AE Egyesület mintegy 110-120 főt számláló klientúrájának adtak át tartós élelmiszercsomagot.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: nagy öröm, hogy sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. A gyűjtőpontokon november vége óta szaporodtak a csomagok, melyeket karácsonyig megkapnak az érintettek.  

A rendezvény a „Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében” című, TOP-6.8.2-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

 

H.D., V.D.

További programok »

FEL