Közös konferenciát szervezett az Egyensúly AE Egyesület és az ÉFOÉSZ

2023. november 22. 18:32 | Papp Ádám Sándor

Szerdán délután Békéscsabán rendezett konferenciát az Egyensúly AE Egyesület és az ÉFOÉSZ Békés Vármegyei Egyesülete. Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke elmondta: cél, hogy az egyesületekkel kapcsolatban álló szociális, egészségügyi szervezetek számára bemutassák munkásságukat.

A konferencia kezdetén az esemény fővédnöke dr. Vincze Gábor addiktológus, megyei pszichiáter szakfőorvos köszöntőjében a Békés vármegyében működő addiktológiai ellátásról beszélt. Hangsúlyozta, hogy a szociális és szakmai háttér egyaránt fontos a mentális és szenvedélybetegségek kezelésére, ugyanis nem csupán az egyén, hanem a család is szenved.

 

 

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője elismerően beszélt az Egyensúly AE Egyesületről és az ÉFOÉSZ Békés Vármegyei Egyesületéről. Kiemelte, hogy a két szervezetnél dolgozó szakemberek többszáz kliens ellátásáról gondoskodnak a vármegyében.

 

 

Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a rendezvény célja a két egyesület munkájának részletes bemutatása a velük kapcsolatban álló szakembereknek.

– Bemutatjuk mindkét egyesület szociális tevékenységét, hiszen van pszichiátriai és szenvedélybeteg nappali ellátás. Az Egyensúly AE Egyesületben bemutatjuk a közösségi alapellátást, amely pszichiátriai és szenvedélybetegnek nyújtandó, valamint szót ejtünk a Civil Központ működéséről, amely sok vármegyei civil szervezettel van kapcsolatban – emelte ki az elnök.

Az eseményen továbbá szakmai előadást tartott a Mentál Plusz Szolgáltatóház intézményvezetője, az Önálló Életviteli Centrum mentora is, továbbá a Pándy Kálmán Tagkórház addiktológiai osztály ellátottjai is bemutatkoztak.

További programok »

Itthon

FEL